Як викупити борг у МФО, інкасаторів та банку в Україні?

свинья-копилка
02-09-2020
02-09-2020

Життя нестабільна, іноді бувають такі ситуації, коли навіть найнадійніші і відповідальні позичальники перестають виплачувати свої кредити, потрапляючи в боргову яму. Однак навіть в найскладніших ситуаціях є варіанти викупити борг у МФО, банку або колекторських агентств.

Як викупити свій борг у банку?

Повний викуп боргу фізичної особи у банку надається в разі ліквідації банку. В цьому випадку всі борги перепродуються на електронних майданчиках, а людина може попередньо за допомогою довіреної особи написати банку заяву з пропозицією викупу.

Однак якщо банк не планує припиняти свою діяльність, то можна попросити третю особу стати посередником між банком і боржником. Третя особа не повинно складатися з боржником в родинних стосунках, також воно може бути як фізичним, так і юридичною особою. Оплата третій особі за послуги викупу обійдеться дешевше, ніж повне погашення боржником відсотків і штрафів.

Зазвичай банки охоче йдуть на такі співпраці, тому що зниження портфеля проблемних позичальників, зменшує ризики втрати підтримки НБУ і ліцензії.

Як викупити борг у колекторів?

Щоб викупити борг у колекторів, спочатку необхідно перевірити легальність перекуповування вашого боргу колекторським агентством. Якщо лист має контакти і друку, а діяльність сертифікована, то необхідно залучення третьої сторони.

Третя сторона повинна відправити лист колекторському агентству з пропозицією викупу вашого боргу з 20% сумою від загальної заборгованості. Не рекомендується різко підвищувати відсоток в разі відмови, таку пропозицію повинно стати 25% або 30%. Зазвичай на 30% колекторські агентства йдуть на угоду з третьою особою і підписують угоду.

Як викупити борг у МФО?

Існують 3 варіанти, як можна викупити борг у МФО в Україні:

Рефінансування. Варіант надає можливість оплатити старий борг за рахунок отримання нової позики.

Пролонгації. Варіант передбачає продовження договору без змін умов.

Реструктуризація. Варіант передбачає перерахунок щомісячного мінімального внеску і зміна терміну виплати боргу. Зменшений внесок дозволить виплачувати боржника борг і полегшить навантаження через збільшення терміну.

Де взяти кошти для викупу боргу?

Якщо немає коштів викупити свій борг прямо зараз, то можна скористатися одним з наступних варіантів:

Продаж речей або майна.

Позичити кошти.

Знайти підробіток.

Продаж речей або майна

Якщо борг має значні обсяги, то варто розглянути варіант продажу майна в рахунок погашення боргу. Продана, наприклад, машина дозволить викупити борг і позбавити позичальника від постійних нагадувань з боку банку, колекторів або МФО про наявність боргу.

Позичити кошти

Взяти гроші в борг можна у найближчого оточення, що в більшості випадків є найоптимальнішим варіантом, тому що в основному друзі або родичі не вимагають відсотки. Також взяти кошти можна у банку, якщо збереглася гарна кредитна історія, а цей випадок неплатежу перший, інакше можуть виникнути складнощі з отриманням нового кредиту. Якщо немає можливості сходити в фізичне відділення банку, то можна взяти кредит онлайн, що істотно скоротить час.

Знайти підробіток

Якщо борг невеликого розміру, а грошей з основної заробітної плати на нього не вистачає, то є варіант знайти тимчасову підробіток. Накопичені кошти з підробітку дозволять без обмеження умов життя викупити борг.

Кому б людина не заборгував, завжди є варіанти викупу боргу, а кредитні організації зазвичай йдуть назустріч співпраці з третіми особами, які бажають полегшити їх кредитний портфель проблемних позичальників.

{{ 'take it now' | translate }}

{{ 'how much money? new' | translate }}

{{maxAmount | currencyGel}}

{{ 'For how many days? ua new' | translate }}

{{maxDays}} {{ 'days' | translate }}

{{'the chosen repayment date is in non-working days' | translate}}

{{ 'culcu how long is the terms' | translate }} {{returnDatePlusOneeight | date : "dd/mm/YYYY"}}

{{'Your monthly payments are new' | translate}}

{{'Borrowing new' | translate}}

{{setAmount}}

{{'borrowed interest new' | translate }}

{{setTotalInterest}}

{{'Total sum ua' | translate }}

{{setTotalToPay}}

{{'Repayment date ua' | translate }}

{{returnDate | date : "dd/mm/YYYY"}}