Чи реально оформити кредит за ксерокопією паспорта?

паспорт гражданина Украины
06-12-2019
паспорт гражданина Украины
06-12-2019

При видачі позики будь-який банк вимагає надати пакет документів. Найчастіше, це паспорт, ІПН, довідка про доходи та інші документи. Чи можна взяти кредит за ксерокопією паспорта в Україні? Щоб взяти кредит потенційному позичальникові обов'язково потрібно мати не тільки ксерокопію паспорта, а й його оригінал. Копія документа не має юридичної сили, навіть за умови того, що вона була завірена у нотаріуса. Це відноситься, як до простих позиками, так і онлайн кредитами.

Чи можна отримати кредит по копії паспорта іншої людини

Отримати кредит по копії паспорта досить складно, також, як і отримати позику по копії чужого документа. Це свого роду шахрайство, за яке можна отримати покарання на законодавчому рівні. Шахраї можуть працювати за різними схемами, але в будь-якому випадку, завжди замішані співробітники банку. Не кожен працівник фінансової установи захоче ризикувати, адже обчислити і довести те, що він був причетний до цієї афери, дуже просто. Через цю особливість, випадки оформлення кредиту по копії чужого паспорта зустрічаються вкрай рідко.

Що робити в тому випадку, якщо аферисти оформили кредит

Ви отримали повідомлення про несплату кредиту, яка не оформляли? Швидше за все, його оформили аферисти. Що робити в такій ситуації?

Якщо Ви втратили документи, потрібно відразу ж звертатися в поліцію. Якщо заяву про втрати документа Ви подасте завчасно оформлення позики шахраями, то довести Вашу непричетність буде дуже просто.

Якщо Ви вже отримали повідомлення і знаєте про те, що хтось отримав швидкий кредит на Ваше ім'я, завітайте до відділення банку і поясніть всю ситуацію.

Необхідно дізнатися суму і число платежу, адже займ був оформлений на Ваше ім'я, через що Ви маєте право знати всі нюанси угоди.

Попросіть службу безпеки показати відео з камер спостереження, які є в будь-якій установі.

Заручіться підтримкою адвоката і з усіма документами звертайтеся в суд.

Кого карають за видачу кредиту по копії паспорта

Онлайн кредитування має на увазі під собою швидку видачу грошей на вигідних умовах і з мінімальною кількістю документів. Але, навіть при таких умовах, копія паспорта та ідентифікаційного коду не може бути основоположним документом для видачі позики.

Якщо шахрай отримав кредит, скориставшись чужим паспортом, і співробітник банку знав про це, то в такому випадку покарані будуть наступні особи:

  • Спеціаліст по кредитах, який спілкується з клієнтом.
  • Касир, що видає гроші.
  • Керівник конкретного відділення.
  • Співробітник служби безпеки, який обов'язково повинен перевірити кредитну історію і всі документи потенційного позичальника.

Таким чином, кримінальна відповідальність покладається відразу на кілька людей, з-за чого оформити кредит по копії паспорта - завдання не з простих.

Які МФО можуть видати мікрокредит без паспорта

Відповісти на питання, чи можна ксерокопією паспорта взяти кредит в банку, дуже складно. Це відноситься конкретно до онлайн установам, які приймають заявки в віртуальному режимі. Щоб отримати позику в анкеті потрібно вказати:

- Паспортні дані - номер, серію.
- Яким органом, коли він був виданий.
- Дату, місце народження.
- ПІБ.
- Місце прописки, проживання.

Будь-яка МФО звертається в Бюро Кредитних Історій, через що кожен потенційний позичальник ретельно перевіряється. Таким чином, взяти кредит по скан паспорта не вийде. До того ж, такі компанії не видають великі суми, що шахраям не підходить.

На яку суму можна розраховувати

Потенційний позичальник може розраховувати на будь-яку суму від 1000 гривень і вище. Дізнатися про суму можна у співробітників МФО. Варто відзначити, що взяти кредит по копії чужого паспорта в таких компаніях не вийде, через те, що отримувати гроші позичальник буде на електронний гаманець або банківську карту. Навіть, якщо у клієнта вийде оформити кредит за ксерокопією паспорта, співробітники МФО обов'язково звернуть увагу, щоб ПІБ потенційного позичальника і дані, зазначені на банківській картці, відповідали. Як відомо, оформити карту або відкрити електронний гаманець можна тільки за оригіналом паспорта.

Особливості процедури оформлення кредиту по копії паспорта України

Чи можна взяти кредит за ксерокопією паспорта в Україні? На це питання зможе відповісти співробітник організації. Умови можуть змінюватися для окремо взятого клієнта, в залежності від необхідної суми і кредитної історії. Але перед оформленням потрібно виконати ряд дій:

- Зареєструватися.

- Заповнити анкету.

- Вказати суму.

- Надіслати анкету на розгляд.

Переваги співпраці з МФО

Оформляти кредит в МФО набагато зручніше, ніж в державному банку через таких переваг:

Можна взяти кредит за ксерокопією паспорта в Україні, якщо Ви є постійним позичальником.

- Отримати гроші можна цілодобово і в будь-який день тижня.
- Заповнюється заявка онлайн.
- Чи не потрібна велика кількість документів.
- Чи не доведеться відвідувати офіс і шукати поручителів.

МФО AlexCredit - швидке кредитування і вигідні умови

Хочете отримати швидкий кредит? Вам допоможе фінансова структура AlexCredit, що пропонує найвигідніші умови. Тут же можна перевірити кредитну історію, отримати професійну консультацію фахівця і оформити кредит без паспорта та ІПН в будь-якому місті країни, якщо Ви є постійним позичальником. На питання: "Чи можна взяти кредит за ксерокопією паспорта в Україні?" Вам дадуть відповідь співробітники МФО.