Як я можу переглянути свою кредитну історію онлайн безкоштовно?

Перевірка своєї КІ
16-04-2019
image
16-04-2019

Необхідно знати своє фінансове минуле, хоча б для того, щоб одного разу несподівано не одержати повістку до суду стосовно невиплати боргу. Якщо всі кредити були погашені, а банк систематично відмовляє в позиці, це означає, що ваша кредитна історія явно не відповідає вимогам. Що робити в цьому випадку і як перевірити свою кредитну історію, буде описано нижче.

Що являє собою кредитна історія і де зберігаються дані про неї

Кредитна історія являє собою набір інформації про дотримання зобов'язань за кредитною угодою фізичною або юридичною особою. Всі поточні і погашені борги по кредитах користувачів включені в Українське бюро кредитних історій (УБКІ). Тут ви можете знайти офіційну інформацію про те, скільки зберігається кредитна історія.

На підставі інформації про позику аналізується і оцінюється кредитоспроможність позичальника, яка зазвичай є вирішальним фактором при затвердженні або відхиленні кредиту, збільшується або зменшується максимально можливу суму позики.

Як і де можна переглянути свою кредитну історію?

Є кілька способів ознайомитися з вашим кредитним рейтингом

  • Перевірити інформацію в УБКІ. Відповідно до п. 3 ст. 13 Закону «Про організацію формування та обігу кредитних історій» кожен громадянин України має право один раз на рік ознайомитися з даними своєї кредитної історії. Офіційний сайт Українського бюро кредитних історій містить детальну інформацію про процедуру отримання відповідних даних в розділі «Позичальники». Зверніть увагу, що історія буде відправлена ​​рекомендованим листом на поштову адресу, яка буде вказана в заявці. Наступні звернення до УБКІ обійдуться вам в 50 гривень.
  • Ви можете переглянути свою кредитну історію онлайн безкоштовно, використовуючи професійний веб-сайт, який надає інформацію про позику. Однак будьте обережні: є сайти, які стверджують, що вони є партнерами УБКІ, але насправді такі сайти часто належать шахраям. Тож перед тим, як переглядати кредитні записи онлайн безкоштовно, спочатку переконайтеся, що сервіси, які надають цю інформацію, надійні.

Ви можете використовувати додаток «Кредитна історія» для Android і IOS, додаток «Відправник», або якщо ви є користувачем ПриватБанку - додаток Приват24. Зверніть увагу: якщо ви вже «витратили» можливість безкоштовно переглянути свою кредитну історію цього року, вам також потрібно буде оплатити її, подавши заявку. Перераховані вище сервіси є офіційними партнерами УБКІ, тому вони є надійним способом перевірки кредитної історії, але не безкоштовно.

Чому я в чорному списку УБКІ?

Зазвичай позичальники заносяться в чорний список з кількох причин:

  • Пізній платіж. Якщо ви платите по протермінованому платежу, то можете потрапити до чорного списка.
  • Порушення умов договору.
  • Позичальник неодноразово надає неправдиву особисту інформацію.

Крім того, в деяких випадках люди заносяться в чорний список і не зі своєї вини. Наприклад, шахрай може заволодіти даними користувачів і оформити кредит, а його жертва навіть не буде про це знати.

Якщо я в чорному списку - що мені робити?

Якщо ви потрапили до чорного списку, ви можете виправити погані кредитні записи за допомогою організацій, які надають невеликі і короткострокові кредитні позики. Для цього найкраще вибрати послугу онлайн-кредитування, наприклад, Alex Credit оскільки вони надають найбільш вигідні відсотки по кредиту і гроші на карту будуть переведені протягом 20 хвилин, що дозволить вам негайно почати виплату старого боргу.

На перший погляд здається, що кредитування в будь-якому іншому місці з поганою кредитною історією - погана ідея. Але це не так, оскільки набагато простіше отримати схвалення заявки від такої організації, ніж від банку.

Ви можете брати кредити на короткі терміни і погашати їх на регулярній основі. Цей метод дуже ефективний і дозволяє значно поліпшити свій кредитний рейтинг за короткий проміжок часу.

Можна взяти позику онлайн з поганою кредитною історією, щоб погасити наявний борг. Мікрофінансові послуги в режимі онлайн надають можливість видавати невеликі кредити на банківські рахунки.

Якщо вам часто відмовляють у кредитах, це не означає, що ви в чорному списку. Причини відхилення кредиту зазвичай не розкриваються, але їх може бути багато, і вони можуть відрізнятися в різних банках і кредитних організаціях.

Тому ми намагаємося донести до читачів інформацію, як перевірити свою кредитну історію в Україні, і пропонуємо вам дуже серйозно зайнятися цим питанням. Пам'ятайте, що хороша кредитна історія - це запорука отримання позики.