Як оформити кредит без негативних наслідків: поради експертів

руки в наручниках с деньгами
27-04-2020
руки в наручниках с деньгами
27-04-2020

Про те, як отримати кредит, знають багато, але далеко не всі ознайомлені з дійсною потребою коштів в борг або раціональним використанням. Більшість фінансових організацій відразу рекламує способи оформлення заявки, де чітко прописано як швидко взяти кредит без зборів додаткових документів і довідок. Активна реклама від банків і магазинів привертає будь-якого учасника ринку, але чи варто брати кредит при невисокому доході. У тривалій перспективі виплата буде ускладнюватися наростанням зобов'язань у формі щомісячних платежів і витратами на поточні потреби.

Як правильно взяти кредит на покупку товарів і улюблених гаджетів і не пошкодувати

Перед тим відправитися в банк, фінансовий кооператив слід відповісти на питання: кредит брати чи ні? Залежно від ситуації позикові кошти можуть бути вкрай необхідні і отримати невелику суму на короткостроковий період від зарплати до зарплати цілком безпечно.

При покупці товарів, зокрема дорогих, наприклад смартфонів, побутової техніки, ювелірних прикрас навіть недосвідчені продавці відразу направлять кожного клієнта без наявності певної суми коштів до стійки з оформленням боргових зобов'язань. Тут фахівець банку швидко розповість, як швидко отримати кредит відразу на місці покупки без довідок і поручителів. При купівлі будь-якого товару на умовах кредитування слід вирішити декілька питань:

- чи існує фінансова можливість оплати за кредитним договором в подальшому;

- чи дійсно необхідний товар в даний момент;

- високий чи відсоток по кредиту;

- оцінити ризики поломки товару або окупності в наступних періодах.

Якщо не вистачає коштів для щомісячних платежів, чи варто брати кредит щоб погасити інший

Навіть у ситуаціях стабільного заробітку виникають ситуації неплатоспроможності за кредитними зобов'язаннями. При оформленні додаткового кредиту для погашення вже наявного у позичальника буде тільки збільшуватись заборгованість, а відсотки нараховуватися вже за двома договорами. Навіть якщо банк пропонує дуже вигідні умови, то краще задуматися, а чи варто зараз брати кредит, якщо не виплачений перший.

Онлайн зарахування на рахунок або готівку в банку: який кредит краще брати

Сучасні технології дозволяють отримати кошти в борг на карту протягом декількох хвилин. Для отримання онлайн-позик будуть потрібні достовірні відомості, паспортні дані, прописка і номер рахунку, банківської карти. Відсотки по таких кредитах досить високі, а також можуть стягуватися додаткові суми за внесення в базу. Щоб визначитися який онлайн займ краще, необхідно переглянути рейтинг та відгуки клієнтів. На підставі яких документів діє мікропозик, а також вимагає секретні дані з банківської карти.

Чи варто брати кредит на бізнес, покупку житла або автомобіля в довгостроковому періоді

Багато починаючі позичальники довго думають: як правильно брати кредит на бізнес і чи варто ризикувати позиковими коштами для відкриття власної справи. На території України діють міжнародні банки з гарною репутацією, а також місцеві фінансові майданчики для отримання короткострокових заступників на освіту, товари і навіть іпотеку.

Значна сума коштів в борг завжди змусить практично будь-якого позичальника зважити всі за і проти і зрозуміти: чи потрібно брати кредит, іпотеку на довгі роки і навіть десятиліття. Іпотека є одним з найпопулярніших кредитів, тому що покупка житла досить складна процедура для молодих пар із середнім або низьким доходом. При оформленні кредиту на житло, автомобіль або бізнес слід розрахувати суму щомісячного доходу і знати розмір фіксованої виплату банку. Оплата кредиту не повинна перевищувати 20-30% щомісячних доходів, тому що в довгостроковій перспективі дана фінансове навантаження може стати серйозним обтяженням.

Різноманіття пропозицій на фінансовому ринку наштовхує на пошуки інформації, наприклад, який банк краще для кредиту або чим відрізняються мікрофінансові організації від класичних структур для видачі коштів у позику. Вибір банку для оформлення позикових коштів повинен керуватися історією організації, що існують пропозиціями, умовами, зобов'язанням страхування договорів, відгуками клієнтів. Найбільші банки можуть запропонувати приблизно стандартні умови і в гривнях ставка по кредиту буде перебувати в межах від 21% до 35%.

Що необхідно вивчити перед оформленням кредиту

Прописані умови видачі кредиту в договорі і озвучені фахівцем можуть дещо відрізнятися, тобто в документі всі параметри описані більш широко. Незалежно від банку, форми отримання коштів, у вигляді картки, готівкою необхідно обов'язково уточнити наступні аспекти:

- розмір щомісячної суми з урахуванням додаткових нарахувань;

- розмір страхових виплат або наявності даного умови;

- передбачена разова комісія за оформлення;

- чи можливий варіант дострокового погашення;

- величина процентної ставки для певної величини позики.

Які правила видачі кредиту діють на території України

Для оформлення договору та отримання коштів готівкою або на картку необхідно підтвердити офіційний дохід і надати документи до відділення банку. Щоб докладніше дізнатися порядок отримання кредиту і чи буде схвалена заявка, достатньо заповнити анкету на сайті фінансової організації.

Для укладення договору позичальник повинен відповідати ряду вимог:

- бути громадянином України;

- відповідати віковим параметрам від 18 до 70 років;

- надати оригінал паспорта та свідоцтво з податкової;

- офіційний і підтверджений дохід або пенсія нараховуються не менше 3 місяців.

Нетривала процедура видачі кредиту полягає в перевірці банком документів протягом декількох хвилин, а також при особистій присутності позичальника. Деякі цільові кредити мають більш привабливі умови. Про те, який займ краще для покупки автомобіля або дорогого товару, вказують додаткові опції, наприклад страхування транспортного засобу безкоштовно. При оформленні кредиту кожен потенційний позичальник повинен враховувати фінансову спроможність, можливість виникнення важких ситуацій і економічні умови в країні, місті проживання.

{{ 'take it now' | translate }}

{{ 'how much money? new' | translate }}

{{maxAmount | currencyGel}}

{{ 'For how many days? ua new' | translate }}

{{maxDays}} {{ 'days' | translate }}

{{'the chosen repayment date is in non-working days' | translate}}

{{ 'culcu how long is the terms' | translate }} {{returnDatePlusOneeight | date : "dd/mm/YYYY"}}

{{'Your monthly payments are new' | translate}}

{{'Borrowing new' | translate}}

{{setAmount}}

{{'borrowed interest new' | translate }}

{{setTotalInterest}}

{{'Total sum ua' | translate }}

{{setTotalToPay}}

{{'Repayment date ua' | translate }}

{{returnDate | date : "dd/mm/YYYY"}}