Підвищення пенсій в 2020 намічено не для всіх: хто залишиться без доплат?

Підвищення пенсій в 2020 намічено не для всіх: хто залишиться без доплат?
17-01-2020
Підвищення пенсій в 2020 намічено не для всіх: хто залишиться без доплат?
17-01-2020

У 2020 р заплановано помітне підвищення пенсій в Україні. Так, урядом виділено 173 млрд. Грн., Що на 40% більше в порівнянні з минулим роком. Однак поліпшення торкнуться не всіх. Перерахунок не передбачений для працюючих пенсіонерів та тих, хто займається підприємницькою діяльністю. Розраховувати на доплату не доведеться особам від 65 років, чий стаж нижче необхідного - 30 років і 35 років для жінок і чоловіків відповідно.

Уряд взявся за поліпшення фінансового становища пенсіонерів, однак зробити це відразу і для всіх категорій громадян не вийде. А враховуючи, що в середньому розмір виплат зросте несуттєво, грошей може не вистачати і тим, кому не підвищать пенсію в 2020 році, і тим, кого торкнуться намічені перетворення. Коли виникають складні грошові ситуації, доводиться шукати допомогу на стороні. Якщо незручно навантажувати своїми труднощами дітей і присвячувати в них родичів, знайомих, доцільно взяти кредит пенсіонеру в МФО. Короткострокову позику дозволить швидко вирішити поточні проблеми, а повернути кошти вийде відразу ж після надходження пенсії.

Кому варто очікувати підвищення пенсій в 2020 році і на яких умовах?

В Україні з січня місяця зросте мінімальна зарплата на 550 грн. У минулому році її розмір становив 4173 грн., В поточному вона підніметься до 4723 грн. (Суми вказані без вирахування податків). В умовах перетворень запущено підвищення пенсій, що цілком закономірно.

Фінансові зміни торкнуться пенсіонерів від 65 років, які вже не працюють. Причому жінки повинні мати стаж не менше 30 років, чоловіки - 35. Для зазначеної категорії українців мінімальна пенсія становитиме 40% від визначеної в країні мінімальної зарплати. Тобто, виплати пенсіонерам в Україні стануть більше на 250 грн., Чим в кінці минулого року.

ПФУ закладена індексація пенсії ще для кількох груп населення. Це відноситься до військовослужбовців строкової служби, які перебувають на пенсійному забезпеченні. Для них виплати повинні зрости в середньому на 12%. Працівникам правоохоронних органів планується поступове повернення невиплаченої різниці після підвищення зарплати в період з 1.01.2016 по 31.12.2017 р Доплати будуть нараховуватися до повного погашення боргів.

Повинні збільшитися загальнообов'язкові страхові пенсії, призначені за віком, втрати годувальника, інвалідності. Також буде вироблено значне підвищення доходів українців старше 80 років. За попередніми даними їх розмір варіюється від 400 до 1000 грн., Що є непоганою надбавкою. Потім заплановані підвищені щомісячні грошові виплати пенсіонерам від 75 років, 70 і т.д.

Як розраховується пенсія

На суму пенсії впливає:

страховий стаж - це термін, протягом якого вносились щомісячні страхові внески в установленому ПФ розмірі;

розмір отримуваної зарплати.

Щоб приблизно дізнатися, якою буде пенсія, потрібно обчислити страховий коефіцієнт, визначити заробіток (середню зарплату за останні 3 роки помножити на індивідуальний коефіцієнт). Дізнатися розмір пенсії вийде за формулою: коефіцієнт страхового стажу помножити на заробіток і помножити на 1%. На виведену цифру можна орієнтуватися як на розмір щомісячного доходу пенсіонера.

Якщо не хочеться займатися математичними обчисленнями, можна знайти спеціальні онлайн-калькулятори в мережі.

Що потрібно для перерахунку?

Звертатися в пенсійні фонди, збирати будь-які документи не потрібно. Завдяки комп'ютеризації та переходу на онлайн-технології підвищення пенсій в Україна 2020 здійснюється автоматично. Розрахунок пенсій ведеться за матеріалами справ, внесених в базу. Індексація почнеться з 1.03.

На пенсію в 2020 році - кому відкрита дорога?

Вийти на заслужений відпочинок з настанням 60 років зможуть ті, у кого стаж не менше 27 років. Іншим українцям доведеться працювати. Хоча пенсії планомірно зростають, труднощі з грошима виникають часто. Онлайн-кредити від МФО прийдуть на виручку в самих непередбачених ситуаціях, адже взяти їх можна в будь-який час доби прямо на картку.