Ремонт квартиры своими руками - с чего начать?
Советы по ремонту

image
06-08-2020
финансовая подушка
06-08-2020

Вам набридло жити від зарплати до зарплати? Ви втомилися від постійних кредитів і позик? Чи вважаєте, що так буде завжди, і ви нічого не зможете змінити?

Насправді це не так! Ви можете жити в достатку, ось тільки для цього потрібно створити фінансову «подушку», яка дозволить вам назавжди забути про нужду і з упевненістю зустрічати будь-які катаклізми.

Для чого потрібна фінансова подушка безпеки

Тільки задумайтеся, в наш нестабільний час ви в будь-який момент можете втратити роботу, пожежа може знищити ваше майно, ви можете потрапити в боргову яму, та й від будь-яких інших неприємностей ніхто не застрахований. А маючи грошову заначку завжди можна виправити становище.

Скільки повинна складати подушка безпеки

Якщо вірити фінансистам, грошова заначка повинна складати приблизно 8-12 місячних доходів вашої сім'ї. Невідомо адже, як важкі фінансові проблеми можуть обрушитися на вашу голову. А така подушка стане досить вагомою підтримкою при найважчих обставинах, зокрема, прогодує вас, якщо ви залишитеся без роботи на рік.

Де зберігати кошти

З огляду на, що ці гроші повинні прийти вам на допомогу в будь-яку хвилину, їх не можна вкладати в будь-яку справу, особливо якщо невідомий термін повернення. Можна, звичайно, тримати кошти вдома в сейфі, але в цьому випадку вони поступово будуть знецінюватися на тлі інфляції.

Найкращим варіантом буде вклад у банку. У цьому випадку крім збереження коштів, ви будете отримувати від вкладу, нехай невеликий, але прибуток. Важливо лише, щоб це був внесок, який, при необхідності, ви зможете зняти протягом 1-2 діб.

Як створити фінансову подушку

А тепер переходимо до головного питання, яке турбує уми всіх, хто думає про свою фінансової забезпеченості і захисту, в разі неприємностей.

Відповідь тут також цілком очевидний. Вам потрібно щомісяця відкладати зі свого доходу певну суму про запас. Яку, повинні вирішити ви самі. Практика показує, що найбільш оптимальним і безболісним варіантом формування заначки є відкладання 10% місячного доходу. Наприклад, якщо в місяць ви заробляєте 60 тисяч рублів, відкладайте 6 тисяч.

Очевидно, що збираючи заначку подібним чином, на формування необхідної суми піде 7-10 років! Це значний термін, і якщо ви бажаєте скоротити його, доведеться щомісяця відкладати 15-20%. В цьому випадку фінансову подушку ви зберете в два рази швидше.

Корисні поради щодо створення фінансової подушки

1. Якщо у вас є цінні речі, наприклад, коштовності, які ви не носите, або неліквідне майно, непотрібна дача або застаріваючий автомобіль, їх можна продати, а гроші відкласти в якості подушки безпеки. Майно поступово приходить в непридатність, а значить, його вартість поступово буде знижуватися. Продавайте його зараз, а виручену суму вкладете в банк під відсотки, щоб зберегти і навіть примножити кошти.

2. Будьте готові скоротити свої витрати. Раніше ви витрачали гроші, не рахуючи. Але вирішивши відкладати 10, а то і 20% від своїх доходів, ваші вільні фінанси різко скоротяться. Тепер доведеться рахувати, як і на що витрачати гроші. Наприклад, якщо раніше ви часто харчувалися в ресторані або замовляли їжу на будинок, варто відмовитися від такої розкоші і перейти на харчування вдома. Це набагато дешевше і не менш смачно!

Переглянувши своє харчування також можна істотно скоротити витрати. Наприклад, почавши частіше харчуватися кашами та овочевими стравами, і скоротивши споживання м'яса до 2-3 разів на тиждень, ви заощадите до 25% витрат на їжу.

Можна також відмовитися від тренажерного залу і тренуватися вдома. Повірте, велосипед і гантелі стоять набагато дешевше щомісяця купується абонемента в клуб!

Відмовившись від автомобіля і пересівши на громадський транспорт, ви вже знайдете 5-10% місячного бюджету! До того ж ви станете більше рухатися, що благотворно позначиться на здоров'ї.

Нарешті, для того, щоб швидше зібрати бажану суму, доведеться максимально скоротити витрати на розваги. Відмовтеся від щорічних подорожей за кордон, зокрема, поїздок на море. Це буде суттєвий внесок у фінансову подушку. Якщо ж ви тимчасово відмовитеся від кінотеатрів, концертів, витрат на свої хобі, а також покупок, в яких немає гострої необхідності, справа піде ще швидше.

3. Знайдіть додатковий заробіток. Чи не просиджувати вечорами на дивані, шукайте спосіб заробити хоча б трохи. Сьогодні досить багато пропозицій, що дозволяє працювати не більше 3-4 годин на добу, і при цьому отримувати цілком стерпний дохід. Роботи багато навіть в Інтернеті, а значить, при певному завзятості і удачі ви можете знайти роботу, не виходячи з дому.

До слова, якщо ви знайдете підробіток, яка складе 10-20% від місячного доходу, ви зможете відкладати необхідну суму, не змінюючи свого способу життя, і ні в чому себе не обмежуючи!

Задайтесь метою і все у вас вийде!

{{ 'take it now' | translate }}

{{ 'how much money? new' | translate }}

{{maxAmount | currencyGel}}

{{ 'For how many days? ua new' | translate }}

{{maxDays}} {{ 'days' | translate }}

{{'the chosen repayment date is in non-working days' | translate}}

{{ 'culcu how long is the terms' | translate }} {{returnDatePlusOneeight | date : "dd/mm/YYYY"}}

{{'Your monthly payments are new' | translate}}

{{'Borrowing new' | translate}}

{{setAmount}}

{{'borrowed interest new' | translate }}

{{setTotalInterest}}

{{'Total sum ua' | translate }}

{{setTotalToPay}}

{{'Repayment date ua' | translate }}

{{returnDate | date : "dd/mm/YYYY"}}