Як повернути депозит з банку-банкрута: корисні поради

Как вернуть депозит из банка-банкрота
27-01-2020
Как вернуть депозит из банка-банкрота
27-01-2020

В останні роки багато кредитних установ оголошують себе банкрутами. Що в такому випадку робити людям, які довірили фінансові заощадження ненадійною організації. Як повернути вклад в повному розмірі без зайвих витрат часу? Це питання стає актуальним для всіх ошуканих вкладників.

Якщо необхідно погасити оформлений займ, то онлайн кредитування стане правильним рішенням. Інакше справи йдуть з поверненням депозитів. Всі вкладники мають право звертатися до Фонду гарантування, який зобов'язаний компенсувати повну суму грошей. У крайніх випадках вкладники банку можуть скористатися допомогою судової системи.

Повернення депозиту: дійте відразу

Если вы надеетесь осуществить капитальный ремонт новой квартиры своими руками - оцените свои силы здраво. Никогда не беритесь за те работы, в которых совершенно нет опыта или которые несут опасность. Электропроводка, подключение сантехники, замена труб, установка розеток и т.п. - это те работы, которые однозначно должен делать специалист.

Швидке повернення депозиту - гарантія фінансової стабільності. Бажано забрати гроші до того моменту, поки установа не визнано банкрутом. У цьому випадку повернення суми депозитів може не принести відсотків, але ви не втратите грошові заощадження.

Повернення депозиту необхідно почати до введення тимчасової адміністрації. Суть даного способу полягає в тому, що видача депозитних коштів здійснюється в кілька етапів. Щодня з банківського рахунку ви можете переводити максимально допустиму суму. Поетапна виплата депозиту дозволяє за кілька тижнів повернути всі гроші.

Якщо фінансова установа не має готівки, то потрібно докласти всіх зусиль для перекладу повної суми на картковий рахунок. Таким способом банк зможе виплатити гроші вкладникам без судових розглядів. Ви знімете потрібну суму в банкоматі, додатково отримаєте можливість розраховуватися карткою в магазинах.

Часткове повернення депозиту

Один з популярних способів - це дроблення вкладу на кілька частин. Діє гарантія вкладів в Україні, яка не забороняє переводити певну суму грошей на інший рахунок. Вкладники переводять гроші на рахунки фізосіб, після чого отримують виплати в обов'язковому порядку.

Добре, якщо укладений депозитний договір передбачає дострокове розірвання. Клієнт банку може в будь-який час розірвати договір, щоб перевести фінанси на інший рахунок. Вигідне дострокове розірвання депозитного договору дозволяє частково або повністю повернути гроші.

Фонд гарантування вкладів володіє інформацією про варіант часткового повернення. Клієнту можуть відмовити у виплаті двох вкладів. Щоб забрати вклад, необхідно звернутися в суд. Єдина проблема полягає в тому, що судові розгляди тривають роками.

Введення тимчасової адміністрації

Тимчасова адміністрація призначається, якщо фінансова установа визнано неплатоспроможним. При таких обставинах проблематично забрати депозит в повному розмірі. В період дії тимчасової адміністрації гроші повертаються клієнтам, у яких:

відкрито картковий рахунок;

закінчився термін дії договору.

Вам доведеться чекати повної ліквідації банку, якщо ви не належите до вище перелічених категорій клієнтів. Як повернути вклад після ліквідації кредитної установи? Це питання потребує докладнішого розгляду. Якщо банк закрився, то не слід опускати руки. Для отримання компенсації зверніться до відділення фінустанови, яке повертає депозити.

Повернення депозиту понад 200000 гривень

Рекомендовано оформляти депозити на суму до 200 тисяч, щоб гарантовано отримати свої заощадження. Якщо сума перевищує 200000, то клієнтові доведеться стати в чергу кредиторів. Зробити це потрібно в 30-денний термін після публікації інформації про банкрутство.

Фонд гарантування отримує гроші на погашення депозитів, оформлених в проблемних установах. Фонд отримує великі суми за рахунок продажу майна банку, який став банкрутом. В ліквідаційну масу потрапляє таке банківське майно:

комп'ютерна та інша техніка;

предмети меблів;

нерухомість;

машини.

Слід добре подумати перед тим, як покласти на депозит істотну суму грошей. Повернення великої суми можливий в порядку черговості. Наприклад, фізособи зможуть отримати компенсацію від банку за вкладами тільки в 4-у чергу.

Як забрати вклад після продажу банківських активів?

Не завжди виходить роздрібнити внесок на кілька частин. Якщо цього не зробити до моменту банкрутства, то є шанс повернути гроші після продажу банківського майна. Самим "згубним" варіантом вважається продаж меблів, транспорту, нерухомого майна. Фонд отримує кошти для видачі депозиту після ліквідації банківських активів. Ресурси надходять і від реалізації непрацюючих кредитів, але їх вартість нижче балансової.

Непопулярні методи повернення вкладів

Ситуація ускладнюється, якщо термін депозитного вкладу не закінчився до моменту банкрутства. Можна починати судові розгляди, щоб отримати грошову компенсацію. Йти до суду без багажу знань в області юриспруденції - це провальний сценарій. Якщо таких знань немає, то слід вибрати онлайн кредитування, щоб оплатити послуги досвідчених фахівців.

Велике значення має сума вкладу. Повернути всю суму грошей простіше тим вкладникам, депозити яких складають до 200000 грн. Якщо сума депозиту перевищує зазначені ліміти, то клієнтові банку не вдасться уникнути судових розглядів. У цьому випадку знадобиться не один місяць, щоб повернути вклад повністю.

{{ 'take it now' | translate }}

{{ 'how much money? new' | translate }}

{{maxAmount | currencyGel}}

{{ 'For how many days? ua new' | translate }}

{{maxDays}} {{ 'days' | translate }}

{{'the chosen repayment date is in non-working days' | translate}}

{{ 'culcu how long is the terms' | translate }} {{returnDatePlusOneeight | date : "dd/mm/YYYY"}}

{{'Your monthly payments are new' | translate}}

{{'Borrowing new' | translate}}

{{setAmount}}

{{'borrowed interest new' | translate }}

{{setTotalInterest}}

{{'Total sum ua' | translate }}

{{setTotalToPay}}

{{'Repayment date ua' | translate }}

{{returnDate | date : "dd/mm/YYYY"}}