7 способів перевести гроші з Росії в Україну

як перевести гроші з Росії в Україну
20-11-2019
як перевести гроші з Росії в Україну
20-11-2019

У багатьох за кордоном проживають родичі, друзі та просто близькі люди, які іноді можуть потребувати фінансової допомоги. При сучасному розвитку банківського сектора і онлайн-послуг можна за 5 хвилин взяти грошей у борг, не виходячи з дому оформити грошовий переказ в будь-яку точку планети. Однак, в деяких напрямках є труднощі, пов'язані з геополітичною ситуацією.

Якщо ви шукаєте відповідь на питання про те, як перевести гроші з Росії в Україну, вивчіть способи, представлені в даній статті. Щоб вибрати потрібний, зверніть увагу на вартість тарифів, швидкість і складність здійснення транзакцій.

Перекази між Росією і Україною

За приблизними підрахунками на території РФ перебуває близько 3 млн громадян Незалежної, які змушені заробляти далеко від дому. Для них і тих, хто просто хоче надати фінансову допомогу своїм родичам, знайомим грошові перекази з Росії в Україну - актуальна послуга. Однак з кожним роком здійснення транзакцій стає все більш проблематичним. На території України вже заблоковані такі популярні і зручні сервіси як «Золота Корона», «Юністрім», «Яндекс.Деньги», WebMoney. Можна обійти обмеження і виконати вхід на звичні ресурси через VPN, але разом з цим зникають і гарантії безпеки.

З огляду на те що багато звичні способи транзакцій сьогодні опинилися під забороною, ми вирішили розповісти про те, як здійснюються перекази з Росії в Україну. Зі статті ви довідаєтеся не тільки про самі способи, але і про їх ключові особливості.

Міжнародні системи грошових переказів

Цим способом можна відправити фінансову допомогу досить швидко і з гарантією безпеки. Найбільш популярними системами міжнародних платежів є MoneyGram та Western Union. Через ці компанії грошовий переказ з Росії в Україну може бути доставлений одержувачу за кілька хвилин. Відправляються кошти через онлайн-сервіс, касу, а видаються готівкою.

Щоб перевести гроші з Росії в Україну через MoneyGram та Western Union будуть потрібні наступні дані:

  • номер, серія, дата видачі паспорта;
  • адреса, прізвище, ім'я та по батькові одержувача;

  • номер рахунку відправлення і зарахування.

Тарифи у MoneyGram та Western Union різні. Комісія залежить від суми переказу, країни відправлення та призначення фінансових коштів. Детальну інформацію про тарифи, графіку роботи відділень завжди можна дізнатися на офіційних сайтах сервісів.

Недолік у грошових транзакцій через MoneyGram та Western Union один - необхідність наявності власного рахунку в платіжному сервісі.

Переклад за допомогою системи SWIFT

Цей спосіб є одним з найскладніших, але не має обмежень по сумі транзакції. Єдина умова - при перекладі понад $ 5 000, потрібно пред'явити документи, які підтвердять легальне походження грошей.

SWIFT - це міжнародна платіжна система, до якої підключені великі банки Росії і України. Тому можливість її використання не залежить від заборон і санкцій.

Щоб зробити SWIFT-переказ з Росії в Україну, потрібно обов'язково знати наступний набір відомостей.
1) Свій ID в системі.
2) Коректне написання буквами латинського алфавіту прізвища, імені, по батькові одержувача.
3) Повні банківські реквізити фінустанови, через яке будуть видаватися гроші в Україні (SWIFT-код, країна і місто знаходження, повне найменування).
4) Банківський рахунок одержувача і його місце проживання.

Якщо ви володієте цими даними, зробити переклад через SWIFT-систему буде не складніше, ніж взяти кредит без дзвінків. Досить звернутися в касу банку і повідомити всі необхідні відомості оператору.

Комісія за транзакцію через SWIFT становить 2% від суми переказу. Однак вона не може бути менше 100 і понад 1 500 рублів.

Переклад через біржу криптовалют

В області блокчейн-технологій повністю відсутній державний нагляд, а транзакції захищені особливим шифруванням. На кріптовалютних біржах є маса послуг, в тому числі і переклади. Але для початку потрібно конвертувати фіатние гроші в цифрові. На цьому етапі можливі труднощі. При вдалому збігу обставин ви отримаєте вигоду за рахунок обміну коштів по дешевшим курсом. Однак, буває і зворотний ефект. У цьому випадку, крім комісії, яку потрібно заплатити за можливість відправити гроші з Росії в Україну, доведеться нести витрати через різницю у вартості валют.

При використанні блокчейн-технологій можуть виникнути складності не тільки у відправника. Можливо, що український родич просто не зрозуміє, як отримати переклад з Росії, що прийшов у вигляді біткоіни або альткоінов.

Переказ з картки на картку

Цей спосіб є найбільш швидким і зручним. Щоб здійснити переказ з картки на картку, потрібно мінімум відомостей.

1) Номер кредитки відправника і одержувача (складається з 16 цифр).
2) Значення CVV2 / CVC2 (число з трьох цифр на звороті картки).
3) Термін дії кредитки.

Ввявши ці дані на сайті або в додатку інтернет-банкінгу, можна швидко відправити гроші на карту українського громадянина. Швидкість переказу варіюється від декількох хвилин до 3 діб.

Подібні послуги надає кілька ресурсів:

- PaySend;
- Send-Ua;
- Альфа Банк.

У першому сервісі нижче комісія, ніж у другому. Найзручніше третій варіант. Через Альфа-Банк можуть здійснювати банківські перекази громадяни, які не є клієнтом самої компанії. У сервісі цієї фінансової установи можна знайти і інші послуги, наприклад, кредит онлайн.
При використанні будь-якого способу транзакцій потрібно звертати увагу на існуючі обмеження по сумі переказу

Поштовий переказ через Пошту Росії в відділення Пошти України

Даний спосіб здійснення транзакцій досі залишається одним з найбільш популярних. На пошті, звичайно, не можна оформити кредит 24/7, але ось вислати гроші навіть у найвіддаленіші куточки країни цілком реально. Цей спосіб підходить тим, хто проживає в невеликих населених пунктах, де немає філій великих банків, а також тим, хто з якихось причин не має банківського рахунку.

Поштовий переказ зазвичай знаходить свого одержувача за 2 дні. Це досить тривалий термін, в порівнянні з аналогічними методами. Ще один недолік - висока вартість. Поштовий переказ грошей з Росії в Україну обійдеться дорожче, ніж при використанні інтернет-банкінгу або міжнародних платіжних систем.

Фізична передача грошей через посередника

Найбільш простий, але ризикований спосіб, доступний тим, у кого є безліч друзів і знайомих, що курсують між країнами. Іноді для фізичного переказу грошей з Росії в Україну використовують провідників або водіїв-далекобійників. Але в цьому випадку велика ймовірність, що фінанси будуть просто витрачені даремно. Якщо в офіційних установах завжди можна відстежити переказ грошей і в разі труднощів розраховувати на їх повернення, то при зверненні до пересічних громадян доводиться покладатися виключно на відповідальність і моральні якості людини.

Деякі замість грошей передають через знайомих банківські карти. Так можна захиститися від крадіжки. Карта поповнюється з Росії, а переведення в готівку здійснюється на території України. Однак і тут можуть виникнути труднощі. Так як передача банківських карт заборонена третім особам, в разі, якщо банкомат її «зажует», власнику буде складно повернути свої кошти.

Як перевести гроші з Росії в Україну через Нову Пошту

Послуга підходить для транзакції між жителями України. У відділенні, в якому є спеціальна каса партнерів "Нова Пошта», можна здійснити адресний переклад. Комісія становитиме 2% від суми транзакції з обов'язковим збором 20 грн. Переклад здійснюється за українським паспортом в будь-який день, без вихідних.

SWIFT-переказ через ПриватБанк

Надіслати гроші з України в Росію можна за допомогою банку. SWIFT-переказ ПриватБанку допоможе перерахувати потрібну суму в Ощадбанк, ВТБ і інші великі фінансові установи РФ. Здійснюється переклад через відділення банку при наявності всіх необхідних відомостей, про які було написано вище. Через сайт така послуга не надається. Однак на веб-ресурсі можна взяти кредит у ПриватБанку онлайн і отримати його на свою карту.