Що робити, якщо нема чим платити за комуналку?

деньги на батарее
28-08-2020
28-08-2020

Ситуація на ринку давно не змінюється в кращу сторону, а ціни продовжують збільшуватися, тому кожен може потрапити в період безгрошів'я, коли нічим оплачувати комунальні платежі за квартиру. Однак і з цієї ситуації є кілька варіантів виходу, якими можна скористатися для оплати комуналки.

Чи можна не платити комунальні платежі?

Можна, однак якщо не проводиться оплата за комунальні послуги, то ці комунальні послуги відключають. Також якщо оплата комуналки довгий час не відбувається, то на власника можуть подати в суд. Це призведе до утримань коштів на сплату боргу з заробітної плати або пенсії, однак якщо коштів не вистачатиме, то сім'ю можуть переселити з квартири в житло менше площею або гуртожиток. Комуналка, оплатити яку ніхто не хоче, буде просто збиратися.

Як оплатити комуналку?

Платити комуналку можна декількома способами:

Через термінали і банкомати.

Через банк.

Через сайт держпослуг або ЖКГ.

Через розрахунковий центр.

Через поштові відділення.

Де взяти гроші на оплату комунальних послуг?

Спочатку варто перевірити наявність пільг для вашої родини. Якщо такі є, то можна зробити або перерахунок за попередні місяці, що скоротить загальну суму боргу, або отримати пільги на платежі за майбутні місяці.

Але якщо скоротити виплати ніяк не виходить, то тут вже варто шукати способи, як платити за комунальні послуги, до яких відносяться наступні варіанти:

Взяти кошти в борг.

Знайти роботу або підробіток.

Продаж речей або майна.

Взяти в борг.

Джерела коштів можуть бути різними, наприклад, можна взяти в борг у друзів, родичів, сусідів. Якщо у найближчого оточення немає можливості допомогти, то вам завжди будуть раді банки і компанії, які надають мікропозики. Якщо немає можливості сходити в відділення, то можна оформити кредит онлайн.

Але якщо труднощі не мають короткостроковий характер, то можна потрапити в серйозну кредитну прірву, а перекриття одних боргів за допомогою придбання інших - це спочатку погана ідея. Тимчасово вирішені проблеми з оплатою за квартиру можуть привести до зіпсованої кредитної історії. Також якщо довго не віддавати кошти банку за кредит, то він може передати справу до суду, з якого до вас можуть приходити судові пристави, або колекторським агентствам, які використовують не завжди адекватні способи стягнення боргу.

Робота або підробіток

Можуть бути 2 варіанти розвитку подій:

У людини є робота, але заробітної плати не вистачає на покриття боргів за комунальні послуги і забезпечення життя.

Людини втратив роботи, тому у нього більше немає постійного джерела доходу.

У першому варіанті можна попросити підвищення заробітної плати у керівника, пояснивши ситуацію, або поміняти роботу. Якщо досвіду або знань не вистачає для переходу на більш високооплачувану роботу, тобто можливість пройти короткострокові навчальні курси або скористатися інтернетом, який має велику кількість інформації про будь-яку професію.

Якщо людина втратила роботу, а знайти іншу не виходить, то можна попросити допомоги в пошуку у найближчого оточення. Хороші фахівці з досвідом завжди потрібні. Якщо труднощі тимчасові, а коштів для оплати за квартиру не вистачає тільки в цьому місяці, то можна пошукати підробіток як в реальному світі, наприклад, послуги няні, роздача листівок або вигул собак, так і в інтернеті. Консультації професійних або рідкісних працівників добре оплачуються.

Продаж речей або майна

Якщо грошові труднощі з оплатою за квартиру мають довгостроковий характер, а в майні є речі, які можна продати, то цей варіант може бути виходом. Наприклад, якщо у людини є гараж, який використовується виключно в якості складу, то можна продати як його, так і деякі зберігаються в ньому речі. Суми з продажу вистачить на довгий період. Отримане час дозволить знайти нову роботу або підробіток і вибратися з грошової ями.

Висновок

Оплата комунальних послуг в Україні необхідна для комфортного проживання і морального спокою мешканців квартири. Але зараз вартість комунальних послуг зростає з кожним роком, і якщо у людини немає фінансової подушки безпеки, то при виникненні будь-яких труднощів він може зіткнутися з проблемою нестачі коштів. Однак існує 3 основних способи швидкого отримання коштів: взяти в борг, поміняти роботу або знайти підробіток і продати деяке майно.

{{ 'take it now' | translate }}

{{ 'how much money? new' | translate }}

{{maxAmount | currencyGel}}

{{ 'For how many days? ua new' | translate }}

{{maxDays}} {{ 'days' | translate }}

{{'the chosen repayment date is in non-working days' | translate}}

{{ 'culcu how long is the terms' | translate }} {{returnDatePlusOneeight | date : "dd/mm/YYYY"}}

{{'Your monthly payments are new' | translate}}

{{'Borrowing new' | translate}}

{{setAmount}}

{{'borrowed interest new' | translate }}

{{setTotalInterest}}

{{'Total sum ua' | translate }}

{{setTotalToPay}}

{{'Repayment date ua' | translate }}

{{returnDate | date : "dd/mm/YYYY"}}