Причини відмови в позикових коштах

чому відмовили в кредиті (причини)
21-06-2019
чому відмовили в кредиті (причини)
21-06-2019

Кредитні організації - не звикли пояснювати клієнтам, чому їм було відмовлено в кредитах. Чим це пояснюється і чому ви отримали негативне рішення по кредиту?

Фінансові установи побоюються шахрайства.

Основна причина полягає в тому, що банки та інші кредитні організації прагнуть зупинити випадки шахрайства. Наприклад, клієнт, який не є офіційним співробітником будь-якої компанії, звертається за позикою. В такому випадку, заявка клієнта може бути відхилена, оскільки він не має офіційного доходу. Але якщо такій людині «відкрити» справжню інформацію відмови, він, ймовірно, спробує домовитися з роботодавцем про довідку з помилковим підтвердженням доходу, щоб отримати кредит.

Другий випадок. Людина, яка хоче отримати кредит, є близьким родичем шахрая. Кредитні агентства зазвичай відмовляють в кредиті після отримання цієї інформації. Адже ніхто не може гарантувати, що ця людина сама для себе бере кредит, а не його родичі, які вже знаходиться в чорному списку. Очевидно, що це не є обов'язковою причиною для відмови в кредиті, але банки більш охоче усувають всі ризики.

Помилкова інформація в заявці на кредит є ще однією причиною відмови.

Якщо клієнт хоче завоювати довіру кредитної організації і отримати там кредит, йому потрібно тільки надати реальну інформацію про себе. Всі дані, наведені позичальником в заявці на кредит, будуть ретельно перевірені. Якщо виявиться, що позичальник надав недостовірну інформацію - рішення про видачу кредиту буде негативним.

Недотримання ключових вимог - основна причина відмови в кредиті.

Найвищий ризик неповернення позикових коштів - онлайн-кредити. Мікрофінансова компанія, що працює в Інтернеті, не потребує підтвердження платоспроможності свого позичальника, а зв'язок з позичальником здійснюється віддалено. Тому перевірка даних, представлених в онлайн-додатку, є більш ретельною, ніж у банку.

Крім того, мікрофінансові компанії, що працюють в Інтернеті, використовують різні методи для визначення платоспроможності позичальника. Наприклад, компанія «Алекс Кредит» працює з автоматизованою системою скорингу. Рішення про видачу кредиту визначається роботом, при цьому враховується тисяча різних нюансів. Наприклад, особа, яка звернулася за позикою, має бути не молодше 18 років, а кредитна карта, зазначена при оформленні повинна бути оформлена на неї. Якщо система виявить, що позичальник не відповідає вимогам, рішення про видачу кредиту може бути негативне.

Кредитна історія позичальника дуже важлива.

Найбільш частою причиною негативних кредитних рішень є погана кредитна історія позичальника. Якщо в минулому у вас була затримка позики, ваш особистий кредитний рейтинг знизиться. Ця інформація відображається в кредитному бюро і доступна для всіх кредитних агентств.

До речі, якщо людина, яка хоче отримати кредит, взагалі немає кредитної історії, це зазвичай призводить до відмови. Оскільки вона раніше не користувалася кредитом, у неї все ще немає платіжної дисципліни, що значно збільшує ризик відмови в кредиті.

Шляхи вирішення проблеми

Чи має сенс відвідувати банк для мікро фінансування? Очевидно, що це не дуже гарна ідея, тому що ви витратите купу часу, а результат може бути негативним. Крім того, багато банківських установ не хочуть брати участь в мікро фінансуванні. Їх діяльність в основному зосереджена на корпоративних послугах і інвестиційних проектах. Хоча роздрібні кредити також доступні, майже всі програми призначені для обслуговування кредитних карт.

Якщо вам пощастить і ви отримаєте невеликий кредит на картку, то процентна ставка банку буде далеко не привабливою. Навіщо вам неймовірно високий відсоток і довгострокова позика? Хочете отримати мікрозайм на прийнятних умовах? Витратє трохи часу на відвідування сайту «Алекс Кредит»! Вгорі є зручний онлайн-калькулятор, який відразу усуне ваші сумніви.

Основною метою нашої компанії є надання доступних кредитів всім жителям України без невиправданих затримок, застав і поручителів.