Що таке споживчий кредит

потрібен споживчий кредит?
04-10-2021
image
04-10-2021

Висловлюючись сухою економічною мовою, споживчий кредит – це певна сума грошей, яка передається у тимчасове користування домашнім господарствам для придбання предметів споживання. Простіше кажучи, це овердрафт, який видають громадянам (а не юридичним особам) для покупки тих чи інших товарів.

Споживчий кредит може бути цільовим (він оформляється для придбання конкретного товару) і нецільовим – в цьому випадку гроші витрачаються без звіту перед фінансовою установою.

Також є відмінність за терміном видачі: бувають короткострокові, середньострокові і довгострокові кредитування.

Крім того, бувають банківські і небанківські кредити:

У першому випадку вам, швидше за все, доведеться збирати цілий пакет документів, куди можуть входити довідка з місця роботи про середню заробітну плату за останні півроку, документ, що підтверджує право власності на нерухомість або автомобіль, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, закордонний паспорт з відміткою про недавній перетин кордону, облікова картка платника податків та інші документи.

У разі небанківського споживчого кредиту ви, швидше за все, будете мати справу з мікрокредитом в Інтернеті, для отримання якого знадобляться лише паспорт та ІПН, а весь процес займе лише кілька хвилин.

Для чого потрібен споживчий кредит і які його переваги?

  • Якщо ви розумієте, що ціна на необхідний вам товар в найближчому майбутньому істотно збільшиться, то за допомогою кредиту можете купити його просто зараз, убезпечивши себе від переплати.
  • Ви також можете уникнути неприємної ситуації, коли потрібна річ пропадає з магазинів або стає дефіцитом.
  • Зворотна ситуація: за допомогою кредитних коштів ви можете купити найпопулярніший товар, коли ціна на нього висока.
  • Вам не потрібно з усієї лінійки того чи іншого товару вибирати найдешевшу модель. Отримавши гроші в кредит, ви можете купити саме те, що вам потрібно.
  • Поменять мебель (например, купить новый диван).
  • Кредит можна виплачувати різними способами: або одним платежем, коли з'явиться необхідна сума, або частинами, вносячи невеликі комфортні для вас суми протягом певного періоду часу.