10 ідей для оптимізації особистих фінансів в 2020 році

image
15-07-2020
личные финансы
15-07-2020

Тема брак грошей завжди була і буде актуальною для більшості жителів нашої планети. Так, гроші - це не головне, але якщо їх не вистачає, то настрій вже не те, якість життя знижується, йде позитив. З іншого боку, якщо чесно подивитися на своє повсякденне життя, то можна побачити, що чимало наших фінансів витрачається якщо не даремно, то, по крайней мере, нераціонально. Команда AlexCredit підготували для вас десять легко здійсненних рад, які допоможуть оптимізувати щомісячний бюджет і звільнять кошти для реалізації ваших давніх задумів.

Заведіть кілька конвертів

Це можуть бути і коробочки, баночки, скарбнички - все, що може послужити сховищем ваших заощаджень. Щомісяця, крім основних витрат, поповнюйте їх якоюсь сумою. Фінансово грамотні люди рекомендують мати, принаймні, чотири таких конверта: для великих покупок (автотранспорт, меблі, побутова техніка), для аварійних ситуацій (незапланований ремонт, покупка ліків, штрафи), на відпочинок (відпочивати теж треба, але і стоїть це немало) і на мрію (може бути, ви вже давно думаєте купити мольберт, гітару або щось в цьому роді). Коли вам знадобиться нова табуретка або раптом доведеться купити антибіотики від ангіни, ви будете знати, де взяти гроші.

Проводьте сімейну раду з фінансових питань

Адже не дарма кажуть, що в суперечці народжується істина. Якщо вашій родині чекають великі витрати або ви просто хочете оптимізувати бюджет, зберіться за столом разом з дітьми і обговоріть ваші витрати. У такій атмосфері ваші чада відчують себе «як дорослі» і, можливо, краще зрозуміють, що чергова тонна пластикових іграшок абсолютно ні до чого.

Заведіть два списки

В один вносите обов'язкові витрати, а в іншій ті, без яких поки можна обійтися. Так вам буде легше орієнтуватися і складати свій фінансовий план. У перший список увійдуть: платіж по кредиту, оплата комунальних послуг, заправка автомобіля. У другій можна внести покупку батута, хімчистку килима, придбання нової іграшки для кота.

Обмінюйтеся речами

Не проходьте повз сайтів і груп у соціальних мережах тематики «віддам даром». Не всі речі обов'язково купувати новими. Наприклад, дитяче взуття, з якої ваш малюк може вирости всього за один сезон, не варто того, щоб витратити на неї пристойну суму, а потім просто зберігати в коморі. Віддавайте і свої непотрібні речі. Так ви вб'єте відразу трьох зайців: позбудетеся від непотрібних вам речей, безкоштовно отримаєте потрібні і збережіть свій гаманець від частини витрат.

Робіть гімнастику вдома

А також займайтеся пробіжками і катайтеся на велосипеді. Все це абсолютно безкоштовно на відміну від фітнес-центру, в який доведеться купити абонемент. Більш того, це зміцнить ваше здоров'я і позбавить в майбутньому від купи ліків, які теж коштують чимало.

Робіть подарунки своїми руками

Ваш знак уваги не обов'язково повинен відрізнятися високою вартістю. Багатьом в наше століття тотального фабричного виробництва набагато приємніше отримати в якості подарунка частинку творчості і душевного тепла. Саме тому ваш хендмейд стане не тільки прекрасним і унікальним подарунком, але ще й заощадить сімейний бюджет.

Не женіться за рекламою і модою

Потрібно пам'ятати, що головне завдання маркетологів - продати якомога більше свого товару. Однак цей товар не завжди потрібен кінцевому споживачеві, тобто вам. Якщо ви рік тому придбали смартфон і він до цього дня прекрасно працює, то зовсім не обов'язково переходити на нову модель, нехай у неї і три камери замість двох. Живіть своїми потребами, а не нав'язаними ззовні.

{{ 'take it now' | translate }}

{{ 'how much money? new' | translate }}

{{maxAmount | currencyGel}}

{{ 'For how many days? ua new' | translate }}

{{maxDays}} {{ 'days' | translate }}

{{'the chosen repayment date is in non-working days' | translate}}

{{ 'culcu how long is the terms' | translate }} {{returnDatePlusOneeight | date : "dd/mm/YYYY"}}

{{'Your monthly payments are new' | translate}}

{{'Borrowing new' | translate}}

{{setAmount}}

{{'borrowed interest new' | translate }}

{{setTotalInterest}}

{{'Total sum ua' | translate }}

{{setTotalToPay}}

{{'Repayment date ua' | translate }}

{{returnDate | date : "dd/mm/YYYY"}}