Що буде, якщо не платити мікропозики в Україні?

Что будет если не платить микрозаймы в Украине?
07-12-2020
image
07-12-2020

Оформити позику можна в банку, в МФО. Другий варіант буде менш витратним за часом і максимально зручним. З якими наслідками стикається клієнт МФО, якщо вирішує не платити мікропозики в Україні?

Що можуть зробити мікропозики, якщо їх не платити?

Люди бояться брати мікрокредити через свою фінансову неписьменності. Потрібно знати, коли мікропозики можна не платити і які будуть наслідки. Існують такі поширені версії наслідків несплати кредиту в МФО:

фізичний вплив від МФО;

покладання зобов'язань за позикою на родичів;

вилучення майна;

кримінальна відповідальність;

позбавлення батьківських прав.

Все це вигадки і міфи. Можна законно не платити мікропозики в Україні, просто отримуючи штрафи, пеню. З кожним днем ​​відсоток буде збільшуватися, і про це повинен пам'ятати кожен клієнт. Краще не допускати штрафних санкцій, щомісяця вносити певну суму грошей.

Якщо позичальник занадто довго не повертає гроші, МФО може звернутися до суду. Це трапляється, якщо не платити мікропозики з великими простроченням. Компанії рідко звертаються до суду, тому що рішення може бути не на користь МФО.

Складаючи договір, позичальники повинні пам'ятати про існування СМС-розсилки. Мікрокредітной організації часто відправляють повідомлення з нагадуванням про необхідність погашення боргу. У повідомленні вказується нарахований відсоток, термін повернення грошей. Якщо позичальник не реагує на повідомлення, починаються письмові звернення або телефонні дзвінки.

Які мікропозики можна не платити?

Це питання актуальне для більшості позичальників. Все залежить від умов договору, конкретної ситуації і МФО. Мікрофінансові компанії пропонують позичальникам безкоштовне продовження оформленого кредиту. Досить оплатити накопичився відсоток, продовжити договір на певний час. Продовжити термін договору зможуть клієнти, які допустили прострочення.

Виходить, що не платити мікропозики в Україні можна без порушення закону. Позичальники не віддають борги на наступних підставах:

реструктуризація мікрокредиту;

наявність грубих помилок в договорі;

рефінансування боргу;

визнання себе банкрутом.

Функція реструктуризація доступна в надійних і перевірених МФО. Нарахування відсотків припиняється, а клієнт компанії вносить тільки рівні частини боргу. Знижується не лише процентна ставка, але і продовжується час на виплату боргу. Точні умови залежать від політики МФО.

Якщо договір складений з грубими помилками, то його можна законно розірвати. Це відповідь на питання про те, які мікропозики можна не платити повністю законно. Проблема в тому, що співробітники МФО кваліфіковані і грамотні, вони вкрай рідко допускають помилки в документації.

Позичальник може звернутися в іншу МФО, щоб оформити нову позику для погашення існуючого. Варіант допустимо в разі більш вигідних умов оформлення позики.

Банкрутство не завжди підходить клієнтам МФО. Ініціювати процедуру банкрутства можливо, якщо сума мікропозик перевищує 30 мінімальних зарплат.

Чому фінансові компанії не хочуть судитися?

Крайнім заходом залишається звернення МФО в суд. Трапляється це, якщо не платити мікропозики і не повідомляти про свої наміри співробітникам компанії. Краще продовжити термін договору, домовитися з МФО про зниження процентної ставки.

Фінансова компанія звертається до суду в останню чергу, а перед цим вирішує питання шляхом переговорів з клієнтом. Якщо позичальник готовий платити певну суму, що не буде ніяких судових розглядів. Клієнт повинен пам'ятати про те, що він буде виплачувати судові витрати.

Чому компанія не звертається до суду, якщо не платити мікропозики тривалий час? Це пояснюється такими причинами:

призупинення боргових змін (зростання пені, відсотків);

відсутність гарантій;

процес затягується на кілька місяців;

лояльність суддів до позичальників.

Оформляються мікропозики онлайн на конкретний термін. МФО готова продовжити цей термін, а не витрачати час на судові процеси. Немає гарантії, що судове рішення у короткий термін задовольнить претензії кредитора.

Як не потрапити на гачок МФО?

Що буде, якщо не платити мікропозики МФО вчасно? Збільшується відсоток, нараховуються штрафні санкції. Недобросовісні компанії не повідомляють цю інформацію, а позичальник не завжди уважно читає договір.

Щоб уникнути проблем, потрібно серйозно поставитися до вибору МФО. Заздалегідь дізнайтеся точний відсоток по мікрокредитів, конкретні терміни погашення. Надійні онлайн-сервіси дають позичальникам максимум корисної інформації.

Можна не платити мікропозики в Україні, продовжуючи період кредитування. Оцінюйте благонадійність МФО, шукайте найпривабливіші умови по оформленню позики. Враховуйте, що оформляється заявка на кредит онлайн швидко і без зусиль. Починайте співпрацю з досвідченими професіоналами, щоб забути про фінансові проблеми.

{{ 'take it now' | translate }}

{{ 'how much money? new' | translate }}

{{maxAmount | currencyGel}}

{{ 'For how many days? ua new' | translate }}

{{maxDays}} {{ 'days' | translate }}

{{'the chosen repayment date is in non-working days' | translate}}

{{ 'culcu how long is the terms' | translate }} {{returnDatePlusOneeight | date : "dd/mm/YYYY"}}

{{'Your monthly payments are new' | translate}}

{{'Borrowing new' | translate}}

{{setAmount}}

{{'borrowed interest new' | translate }}

{{setTotalInterest}}

{{'Total sum ua' | translate }}

{{setTotalToPay}}

{{'Repayment date ua' | translate }}

{{returnDate | date : "dd/mm/YYYY"}}