Як оформити кредит під час декретної відпустки?

женщина с младенцем за работой в ноутбуке
30-06-2020
image
30-06-2020

Відпустка у зв'язку з вагітністю, пологами та доглядом за дитиною - щасливе, але непростий час. Внесені в звичний спосіб життя корективи і невідомі раніше витрати викликають у молодих батьків безліч труднощів. Добре, якщо в такі моменти підтримку надають родичі, але іноді розраховувати доводиться лише на себе. Вирішувати фінансові проблеми нерідко вдається тільки за допомогою позикових коштів і онлайн-кредитування.

Чому банки побоюються видавати кредити жінкам в декреті?

Надаючи кредити, фінансові організації зацікавлені у своєчасному поверненні позикових коштів з належними за використання грошей відсотками. Жінки під час декрету зазвичай отримують тільки допомогу на дитину, яка не розцінюється як незаперечного доказу платоспроможності. Рідкісний виняток становлять підприємства, чиї працівники отримують виплати крім посібників.

Причини відхилення заявок під час декретної відпустки:

1. Відсутність високого рівня щомісячного доходу.

2. Підвищення витрат у зв'язку з доглядом за дитиною.

3. Проблеми з отриманням додаткового заробітку.

Навіть якщо до декрету заробітна плата дозволяла без проблем виконувати платіжні зобов'язання, банки можуть відмовити в оформленні позики. Фінансові установи засновують свої рішення за заявками на результатах аналізу інформації про доходи в момент звернення за кредитом. Головним чинником, що знижує ймовірність оформлення позики, є тривалий термін перебування в декреті.

Які організації можуть видати кредит під час декретної відпустки?

Взяти кредит в декреті найпростіше на нетривалий термін. З оформленням іпотеки, позики на покупку транспортного засобу або цільової позики доведеться почекати. Кредитуванням під час відпустки по догляду за дитиною займаються банки і небанківські організації, але в силу підвищеного ризику прострочених платежів ці установи не можуть запропонувати найбільш вигідні умови для співпраці.

Кредитування в банках

Самим надійним і вигідним для будь-якого позичальника залишається споживчий кредит. Діяльність всіх російських банків строго регламентована законодавством. Роботу фінансових установ контролює Нацбанк, куди можна звернутися зі скаргою в разі порушення своїх прав.

Банки пропонують:

• Кредитні картки.

• Кредити готівкою.

• Споживчі кредити.

• Цільові позики.

• Рефінансування позик.

Банківські відсотки по кредитах значно нижче, ніж тарифи МФО. Умови позик чітко прописуються в договорі. У клієнтів є безліч варіантів для кредитування, тому відповідний продукт можна вибрати залежно від конкретних обставин.

Для підвищення ймовірності схвалення заявки в банку можна:

1. Підвищити процентну ставку.

2. Збільшити термін кредитування.

3. Погодитися на страховку.

4. Скористатися забезпеченням.

5. Залучити співпозичальника.

6. Відкрити депозит.

7. Замовити карту для соціальних виплат.

У процесі подачі заяви необхідно дотримуватися всіх вимог кредитора. Якщо буде виявлено хоча б одна помилка в персональних даних, клієнт отримає відмову. Після усунення помилки заявку можна подати повторно, але дорогоцінний час буде втрачено.

Позики від мікрофінансових організацій

Небанківські кредитні компанії вкрай лояльно відносяться до всіх категорій позичальників. Мікрофінансові організації (МФО) відмінно себе зарекомендували в якості установ, куди слід звертатися в екстрених ситуаціях. Цілодобове дистанційне обслуговування дозволяє отримати термінову фінансову допомогу в будь-який час дня і ночі.

МФО пропонують:

• Швидкі кредити до зарплати.

• Безпроцентні позики для нових клієнтів.

• Кредити готівкою за програмами лояльності.

Зараз МФО видають позики громадянам, які мають паспорт, мобільний телефон і прописку. Основний мінус їх діяльності - високий відсоток за користування грошовими коштами. Внаслідок зниження вимог до клієнтів МФО стикаються з ризиком прострочених платежів. Щоб компенсувати можливі збитки, ці установи підвищують ставки і нараховують штрафи за порушення умов угод.

Важливо! Мікрофінансові організації можуть запропонувати недовгий термін кредитування і незначну суму позики. Відсотки нараховуються щодня, а погашення заборгованості відбувається одним платежем.

Забезпечені кредити в ломбардах

Ломбарди можуть допомогти грошима в скрутну хвилину, але для цього позичальнику доведеться закласти цінну річ. В якості забезпечення дозволяється використовувати нерухомість, автомобілі, побутову техніку та ювелірні вироби. Матеріальні активи оцінюються за вкрай невигідним курсом. В кредит вдасться отримати суму, яка не перевищує 80% від вартості предмета застави.

Надане в якості забезпечення майно:

1. Залишається в розпорядженні позичальника або тимчасово вилучається на зберігання.

2. обтяжувати (заставу заборонено продавати, дарувати і обмінювати).

3. Використовується для примусового погашення прострочених позик.

Забезпечене кредитування має один значний недолік. Якщо кошти вчасно не повернути, ломбард має право нараховувати великі штрафи і пеню. Після закінчення певного періоду часу майно перейде у власність кредитора. Застава буде проданий на відкритих торгах за зниженою вартістю. Ломбард отримає компенсацію збитків, а позичальник втратить цінної речі.

Позики від приватних інвесторів

Говорити про кредитування у приватних інвесторів можна за умови видачі позик знайомими або родичами. Отримати гроші на особисті і сімейні цілі подібним чином навряд чи вийде. По-перше, приватного кредитора важко знайти. По-друге, P2P-позики складно отримати навіть особам зі стабільним доходом, не кажучи вже про жінку під час відпустки по догляду за дитиною.

Які види кредитів можна оформити в декреті?

Для декретниці доступні програми швидкого, забезпеченого і споживчого кредитування. З оформленням цільових позик можуть виникнути труднощі. Наприклад, іпотеку банк запропонує оформити на працюючого чоловіка, якщо його заробіток дозволить виконувати зобов'язання у встановлений термін. Пішла в декрет дружина зможе виступити в ролі поручителя.

Якщо кредит вирішено оформити без залучення родичів, доведеться уважно вивчити умови запозичення грошей. Обрана програма кредитування зобов'язана в повній мірі відповідати актуальним потребами і фінансовими можливостями.

Швидкий кредит

Експрес-кредит від АлексКредит слід оформити, коли потрібна невелика сума до 12 000 гривень на термін не більше 30 днів. Слід звернути увагу на умови отримання грошей. Наприклад, АлексКредит для нових клієнтів надають безвідсоткові позики до 3000 грн.

Звернутися із заявкою до МФО рекомендується, якщо інші форми кредитування тимчасово недоступні. Гроші можна витратити на будь-які потреби, в тому числі пов'язані з лікуванням і придбанням товарів першої необхідності.

Швидкі кредити видаються:

• Готівкою через системи грошових переказів.

• На дебетові банківські картки або рахунку.

• На ідентифіковані електронні гаманці.

Відсотки в мікрофінансових організаціях нараховуються щодня, а їх розмір значно перевищує актуальний рівень банківських ставок. Проте МФО видають гроші легко і швидко. Кредит при наявності паспорта буде доступний через 20-30 хвилин з моменту заповнення заявки.

Важливо! Довідка про доходи не вимагається, тому фінансова установа ігнорує інформацію щодо виходу в декрет. Більш того, МФО навіть не дізнається про факт вагітності, так як угода укладається дистанційно без відвідування офісу.

Кредитна картка

Отримання кредитної карти є відмінним рішенням, здатним забезпечити вихід зі складних фінансових ситуацій для жінок, які перебувають у відпустці по догляду за малюком. Банки особливо охоче йдуть назустріч своїм клієнтам, які мають зарплатні рахунки, вклади і хорошу кредитну історію.

Переваги кредиток:

1. Безвідсотковий пільговий період до 120 днів.

2. Поновлюваний кредитний ліміт.

3. Заохочення у вигляді бонусів і Кешбек.

Банки безкоштовно обслуговують кредитні карти після виконання клієнтом певних умов. Наприклад, за місяць потрібно витратити певну суму або виконати конкретну кількість операцій. Для підвищення ліміту необхідно підтвердити платоспроможність. Втім, початкової суми позичальникам зазвичай цілком достатньо для задоволення побутових потреб.

За замовчуванням власникам карт доступний тривалий період безпроцентного користування засобами за умови внесення мінімальних платежів. Емітенти гарантують Кешбек з покупок і нарахування бонусів. За зняття грошей і виконання транзакцій, як правило, встановлюється комісія, яка залежить від тарифної політики банку.

Карту можна оформити через інтернет. Багато емітентів пропонують доставку пластика на будинок. Вимоги до клієнтів при цьому гранично прості. Разом із заявкою потрібно надати копію паспорта. Розширивши пакет документів, вдасться поліпшити умови кредитування.

Важливо! Щоб гарантовано отримати кредитну карту, слід відкрити у вибраному банку рахунок для виплат, на який будуть надходити щомісячні платежі по дитячому посібника. Кредитор не має права на примусове стягнення заборгованості за рахунок соціальних виплат. Проте інформація про регулярні надходження грошей буде свідчити про стабільний фінансовий стан власника кредитки.

Карта розстрочки

Якщо оформити кредитну карту з якихось причин не вдалося, замінити її можна картою розстрочки. Цей платіжний інструмент дозволяє купувати товари й користуватися послугами з подальшою оплатою без справляння відсотків. Розстрочка до 12 місяців доступна в магазинах партнерської мережі емітента.

Важливо! З огляду на тарифну політику емітента, із застосуванням карти для зняття коштів можуть виникнути труднощі. В основному цей платіжний інструмент призначений для безготівкових розрахунків.

Карта розстрочки вигідна для позичальників зі скромними фінансовими можливостями. Партнерські угоди з банками укладають організації, що займаються продажем товарів для дітей. В результаті грамотне використання карти дозволить оплачувати корисні покупки без переплати.

Особливості карти розстрочки:

• Оформляється і обслуговується безкоштовно.

• Чи не призначена для регулярного зняття готівки.

• Відкриває доступ до спеціальних програм розстрочки.

• Поза партнерської мережі банку приносить мінімум користі.

Отримати карту розстрочки не складно. Заповнення заявки на сайті емітента не складе труднощів. Як правило, достатньо надати паспортні дані і номер телефону. Рівень доходу підтверджувати не потрібно. Як і в разі кредиток, доступна опція доставки додому.

Недоліком кредитного продукту вважається використання карти в межах обмеженого кола компаній-партнерів. Максимальний кредитний ліміт становить 100-150 тисяч гривень, але на практиці позичальникам є лише третина від цієї суми. Крім того, неможливо зняти кошти готівкою, а багато магазинів обмежують відстрочку 3-4 місяцями.

Споживчий кредит

Якщо у потенційного позичальника є трохи вільного часу, слід задуматися про банківському кредитуванні. Споживчі програми ідеально підходять для знаходяться в декреті батьків.

Особливості споживчих кредитів:

• Кошти видаються під невисокий відсоток.

• Термін дії договору становить від 3 до 60 місяців.

• В борг представляються великі суми.

Для отримання споживчого кредиту потрібно підтвердити дохід і стаж роботи. Якщо вимоги банку будуть проігноровані, єдиним варіантом залишиться жорсткість умов угоди. Кредитор підвищить відсотки, обмежить термін дії договору і скоротить доступну клієнтам суму.

Важливо! Маючи невеликий офіційний доход, на велику суму позики розраховувати не варто. Бажаючи себе убезпечити, банк зажадає залучити поручителів, надати заставу або оформити страховку. Всі ці заходи ускладнять і піднімуть ціни процес кредитування.

Кредит готівкою

Коли оплата покупок або послуг не передбачає безготівковий розрахунок, засоби зручніше отримувати готівкою. Йдеться про одну з найбільш популярних різновидів споживчого позики. Кредит готівкою надається на будь-які потреби.

Кредитування готівкою дозволить:

1. Заощадити гроші на виплату банку комісій за зняття коштів.

2. Отримати на будь-які потреби від 5 до 1000 гривень.

Обов'язковою умовою для видачі кредиту часто є наявність стабільного заробітку. Оскільки під час декрету роботодавець не здійснює виплати, довести платоспроможність можна тільки за рахунок додаткових джерел доходу. Підвищити шанси на схвалення заявки дозволить також бездоганне стан кредитної історії.

Позики готівкою видаються на будь-які цілі. У підсумку позитивним моментом буде розпорядження грошима на свій розсуд. Термін дії угоди складе не більше 3 років. Банк запропонує вигідні умови погашення і прийнятні ставки.

Товарний кредит

Якщо несподівано зламалася побутова техніка або меблі, а вільних заощаджень не залишилося, можна скористатися товарним кредитом. Оформляється він в магазинах, що продають побутову техніку, одяг та інші предмети побуту. Розстрочкою і товарних позикою можна скористатися в магазинах, що займаються продажем продукції для дітей.

Для отримання кредиту потрібно:

1. Паспорт покупця.

2. Чек з вказаною ціною товару.

3. Анкета позичальника.

Розмір позики залежить від вартості покупки з нарахованими комісіями та процентами. Магазин зазвичай вимагає здійснити початковий внесок. Чим більше буде платіж, тим скромніше виявляться відсотки. Зручність товарного кредиту полягає в тому, що користуватися річчю можна відразу ж після покупки, поступово виплачуючи вартість. Якщо розплатитися не вдасться, товар конфіскую.

Важливо! POS-кредити оформляються в торгових залах або на сайтах інтернет-магазинів. Продавці можуть нав'язати покупцям додаткові платні послуги під приводом відхилення заявки в разі відмови. Згідно із законом торгові компанії не мають права примушувати клієнтів до придбання необов'язкових сервісів.

Автокредит

Оформити автокредит матусі в декреті досить складно, з огляду на високу вартість транспортних засобів. У деяких дилерів існують програми кредитування, що дозволяють покупцеві з невеликим доходом придбати автомобіль із внесенням початкового внеску не менше 30%. Розплачуватися за таку можливість доведеться досить значними відсотками і витратами на страховку.

Тривалість автокредитування становить близько 5-7 років. До повного погашення заборгованості машина буде перебувати в заставі у банку. При цьому авто позичальник має право використовувати на власний розсуд, в тому числі для робочих цілей.

Іпотека

Іпотеку, як найдорожчий кредитний продукт з тривалим терміном погашення, отримати жінці під час декрету поодинці практично неможливо, особливо, якщо немає грошей на початковий внесок. Позика доступна тільки громадянам з позитивною кредитною історією, яким виповнилося не менше 21 років. Для оформлення іпотеки доведеться задіяти всі доступні ресурси.

Підвищити шанси на схвалення заявки допоможе:

1. Залучення платоспроможних позичальників.

2. Запрошення заможних поручителів.

3. Підтвердження додаткових доходів.

4. Надання заставного забезпечення.

Якщо жінка перебуває у шлюбі, банк може схвалити іпотеку за участю чоловіка. Подружжя підпишуть договір як позичальників. Незважаючи на те, що до повного погашення заборгованості квартира числиться в заставі, банк не піде на укладення договору з людьми, які не зуміли підтвердити доходи.

Важливо! На внесення щомісячних іпотечних платежів повинно входити не більше 40% від сімейного бюджету за аналогічний період. Щоб знизити ймовірність відмови, крім офіційної зарплати в заявці слід вказувати всі джерела доходів, такі як орендні виплати, гонорари і дивіденди.

Як отримати кредит під час декретної відпустки?

Під час декрету не тільки істотно зменшиться дохід, а й підвищуються витрати. Перш ніж приступати до процедури кредитування, слід оцінити власні фінансові можливості. Отримання позики, яку позичальник не в змозі погасити, може привести до сумних наслідків.

Основні вимоги для оформлення кредиту:

• Вік не менше 18 років. Банки зазвичай працюють з клієнтами від 21 року і старше.

• Постійна або тимчасова реєстрація на території України.

• Наявність чинного паспорта громадянина України.

• Грамотне заповнення заявки з використанням достовірних даних.

• Обмін контактною інформацією (номер телефону) з кредитором.

В ідеалі клієнт повинен бути офіційно працевлаштований. Факт наявності необхідного досвіду роботи підтверджується за допомогою завіреної роботодавцем копії трудової книжки з відміткою про відпустку по догляду за дитиною або довідки про доходи. Власники власного бізнесу, які в декреті вирішили оформити кредит, можуть підтвердити зайнятість і платоспроможність за допомогою копії податкової декларації за минулий рік.

Порядок оформлення кредиту під час декрету нічим не відрізняється від отримання позики в штатному режимі:

1. Спершу потрібно визначити мету запозичення, а потім вибрати організацію для співпраці і відповідний кредитний продукт.

2. Після вивчення вимог фінансової установи слід заповнити і подати заявку разом з пакетом необхідних документів.

3. Через деякий час співробітник кредитної організації повідомить клієнту про прийняте рішення і запропонує узгодити подальші дії.

4. Мікрофінансовий організація видасть кредит без додаткових гарантій, ломбард попросить заставу, а банк зажадає страховку або забезпечення.

5. Виконавши всі вимоги кредитора, яка перебуває у відпустці по догляду за дитиною клієнтці залишиться підписати договір і отримати необхідну суму.

Розраховувати на великі позики не варто. Єдиний шанс отримати вигідний кредит буде, якщо у декретниці є пасивний дохід, наприклад, від здачі нерухомості в оренду або банківського вкладу. В іншому випадку банк попросить залучити поручителя або скористатися заставою. Без забезпечення будуть доступні тільки швидкі позики, карти і деякі види споживчих кредитів.

Як гарантовано отримати кредит?

Існує проста виверт, що дозволяє скористатися вигідними кредитними продуктом під час декрету. Для цього заявку потрібно подати до виходу у відпустку. Якщо клієнтка займає високу посаду з великим окладом, запит буде схвалений в день звернення. Розкрився пізніше факт вагітності не відноситься до вагомим підставах для розірвання договору.

Коли вчасно запастися кредитними інструментами не вдалося, варто спробувати попросити допомоги у близьких, оформивши позику на офіційно працевлаштованого родича чи друга. При цьому важливо не підвести позичальника. Кредит має бути своєчасно повертати, щоб не зіпсувати простроченими платежами репутацію людини, який погодився допомогти у важкий момент.

Висновок

Для того, щоб проведене в декреті час було присвячено малюкові і не запаморочилось рішенням насущних матеріальних проблем, батькам слід замислитися про своє майбутнє. Фінансові операції слід здійснювати, поки заробітна плата дозволяє накопичувати заощадження або купувати необхідні речі.

Експерти рекомендують подбати про отримання кредитів до настання декрету, коли дохід і працевлаштування за минулий період можна підтвердити довідкою від роботодавця. Наприклад, оформлена заздалегідь кредитна карта допоможе в майбутньому впоратися із запланованими і непередбаченими витратами.

У розпорядженні декретниці є маса способів поповнити свій бюджет. Головне - правильно розрахувати свої можливості. Грамотно оформлений кредит не повинен створити додаткові фінансові труднощі.

{{ 'take it now' | translate }}

{{ 'how much money? new' | translate }}

{{maxAmount | currencyGel}}

{{ 'For how many days? ua new' | translate }}

{{maxDays}} {{ 'days' | translate }}

{{'the chosen repayment date is in non-working days' | translate}}

{{ 'culcu how long is the terms' | translate }} {{returnDatePlusOneeight | date : "dd/mm/YYYY"}}

{{'Your monthly payments are new' | translate}}

{{'Borrowing new' | translate}}

{{setAmount}}

{{'borrowed interest new' | translate }}

{{setTotalInterest}}

{{'Total sum ua' | translate }}

{{setTotalToPay}}

{{'Repayment date ua' | translate }}

{{returnDate | date : "dd/mm/YYYY"}}