Десять способів заробити в селі

як швидко заробити гроші в селі
23-05-2019
як швидко заробити гроші в селі
23-05-2019

Коли виникає питання: «Яку підприємницьку діяльність можна організувати в селі?» Спочатку ми згадуємо сільське господарство. Це пов'язано з тим, що експорт сільськогосподарської та харчової промисловості України перевищує 41%. За даними Держкомстату, в минулому році кількість ферм в Україні збільшилася на 2%: до кінця 2016 року їх налічувалося 44 409, а вже на початку 2018 року - 45 035.

Фермерство в Україні може приносити непоганий прибуток. Давайте подивимося на цю та інші цікаві і вигідні ідеї сільського бізнесу.

Сільське господарство: з чого почати?

По-перше, потрібно вирішити, чим конкретно ви хочете займатися. Можна вирощувати овочі, фрукти, трави, горіхи і злаки. Якщо ви збираєтеся розводити птицю або худобу, то врахуйте, що перепела, кролики і свиноферми вважаються найбільш прибутковими. Також вигідно тримати пасіку, продаючи не тільки мед, а й пергу, пилок, віск, прополіс і т.д. Молочні продукти теж користуються попитом. Ви можете продавати звичайне молоко, сир, сметану або робити смачний сир зі спеціями і травами.

Уявіть, що ви вирішили вирощувати їстівну зелень. І для цього, у вас вже є власна або орендована земля, початковий капітал і люди (наприклад, члени сім'ї) готові підтримати вас. Прийшов час розробити бізнес-план, продумавши наступні пункти:

  • Перелічіть види зелені, які ви будете садити, кількість необхідних культур в рік.
  • Кому будете продавати товар (місцевий або міський ринок, магазини, ресторани, кафе і т.д.).
  • Кількість і тип теплиць (якщо ви думаєте і про те, як заробити в селі взимку), ви повинні вибрати тип опалення, освітлення, поливу, вентиляції.
  • Купити насіння, розсаду, добрива (потрібно визначитися - оптом чи вроздріб, українські або закордонні постачальники).
  • Визначити, де зберігати товар.
  • Співробітники: хто буде керувати бізнесом, займатися закупівлями, вирощувати урожай і продавати його, вести облік, розподіляти доходи між учасниками і т.д.
  • План дій у разі втрати (неврожай, погані продажі і т. д.).
  • План розширення в наступному році (покупка додаткового обладнання).

У селі легше займатися підприємницькою діяльністю за допомогою докладних бізнес-планів. Вони допомагають уникнути багатьох помилок і економічних втрат, тому що, якщо ви зіткнетеся з труднощами, то отримаєте підказку, як саме діяти.

Десять прибуткових бізнес-ідей в селі

Сільське господарство є хорошим вибором, тому що жителі невеликих населених пунктів мають свої власні землі і можуть вирощувати сільськогосподарські культури або організовувати пасовища. Однак, незважаючи на те, що сільське господарство, як правило, вважається єдиним прибутковим бізнесом в сільській місцевості, в селі можна реалізувати і інші бізнес-ідеї, які можуть приносити істотний прибуток.

  • Торгівля. У продуктовому магазині краще не продавати - овочі, фрукти, молоко, так як вони є в кожному сільському будинку. Вигідніше зосередиться на заводській продукції - консервах, дитячому харчуванні, цукерках, хлібі та кондитерських виробах. Магазини побутової хімії також дуже популярні в селі - не їхати ж за порошком до обласного центру.
  • Оптова покупка і продаж сільськогосподарської продукції. Це в основному сезонний бізнес, і він дуже поширений в сільській місцевості. Можна за дешево скуповувати у населення: овочі, фрукти, ягоди, горіхи, молоко і продавати їх у великих населених пунктах. Вашими клієнтами можуть бути консервні заводи, супермаркети, ресторани, магазини, школи і т.д.
  • Ремонт взуття та сумок. У селі місця, де можна полагодити, взуття або сумки - рідкість. Тому у вас не буде конкурентів.
  • Водопостачання і очистка стічних вод в приватних будинках. Раніше в сільських сім'ях туалет був на вулиці, вода була тільки в колодязі, але тепер жителі села розміщують ванну в будинку. Тому, послуги з організації водопостачання і каналізації будуть користуватися попитом.
  • Будівництво. У селі люди, як правило, виконують будівельні роботи - власними силами або, наймають місцевих, відомих майстрів для цих цілей. Тому «золоті руки» будуть користуватися великим попитом. Згодом можна сформувати команду ремісників, здатних виконувати складні будівельні роботи.
  • В'язання, пошиття та ремонт одягу. Любите рукоділля - перетворіть своє хобі в бізнес. А ремонт одягу також - хороший підробіток: поміняти замок, зашити дірку в піджаку і заштопати занадто рвані джинси - робота ніколи не закінчиться.
  • Консультування. Тут ви можете вибрати одну з наступних областей: додаткові курси з шкільних предметів, підготовка до вступу в коледж, вивчення іноземних мов тощо.
  • Дитячі гуртки. Батьки намагаються зайняти своїх дітей чимось, крім школи. Якщо ви готові навчити дітей вишивати, грати в шахи, волейболу або ліпити з глини - сміливо організуйте свій гурток.
  • Пошук людей, що займаються сезонною роботою за кордоном. Багато сільських жителі із задоволенням їдуть в інші країни для сезонних робіт, наприклад, на: збір врожаю, прополку, полив, видобуток корисних копалин і т.д. Щоб відправляти людей за кордон, вам необхідно мати відповідний досвід роботи, оскільки ви будете нести відповідальність за безпеку персоналу в незнайомих країнах.
  • Випічка тортів на замовлення. Виготовлення тортів в селі вигідно, тому що в місцевих магазинах вибір готових цукерок невеликий або їх взагалі немає.

У селі попит на ваші товари та послуги буде існувати завжди, тому що хороших фахівців в селі не так багато, як в місті, а товари і послуги високої якості - вміють цінувати всюди.

Де я можу знайти гроші, щоб відкрити бізнес в селі?

Відсутність стартових коштів для відкриття справи не є проблемою. Якщо вам потрібно близько 20 000 грн. або більше, будь ласка, займіть в банку. Будьте готові показати свій бізнес-план фінансовим установам, бо кредитори хочуть точно знати, як ви плануєте заробляти. Крім того, банку буде потрібно шестимісячне підтвердження доходу і інші документи, що підтверджують «життєздатність» вашого матеріального становища. Якщо у вас немає власного офіційного доходу, вас попросять привести поручителя.

Якщо ж вам достатньо суми в 10 000 гривень, ці кошти можна запросто отримати - звернувшись в компанію AlexCredit. Немає необхідності надавати довідки про доходи, поручителя теж залучати не доведеться. Якщо ви зайдете на наш сайт і подасте онлайн-заявку на кредит, ваші уявлення про сільський бізнес дуже швидко втіляться в життя. Через кілька хвилин після подачі заявки, ви дізнаєтеся, чи схвалений кредит. У разі позитивної відповіді, кошти будуть негайно перераховані на вашу карту. Цей метод також зручний, тому що вам не потрібно нікуди йти і пристосовуватися до робочого графіку фінансової установи. Кредит AlexCredit доступний 24/7 у всіх населених пунктах з доступом в Інтернет.

Коли компанія почне отримувати прибуток?

Не очікуйте, що нова справа почне приносити більший прибуток відразу ж. Фермерам спочатку потрібно буде виростити врожай, репетиторам необхідно буде рекламувати себе, а будівельникам доведеться завершити кілька проектів, щоб завоювати довіру. Крім того, якщо берете кредит, то перший час частину свого доходу будете відавати на його погашення.

Але ці проблеми - тимчасові. Коли ви розберетеся з ними, побачите, як швидко можна заробити в сільській місцевості. Не соромтеся почати свій власний бізнес, і нехай він принесе вам незалежність, фінансову стабільність і задоволення!