Як можна зняти гроші з карти ПУМБ без комісії

Як можна зняти гроші з карти ПУМБ без комісії
16-01-2020
Як можна зняти гроші з карти ПУМБ без комісії
16-01-2020

Перший український міжнародний банк - один з лідерів вітчизняного ринку банківських і фінансових послуг. Покриття дозволяє його клієнтам впевнено себе почувати не тільки в Україні, а й в деяких зарубіжних країнах. Буває що після того, як ви отримали гроші на карту їх необхідно перевести в готівку. Ми спробуємо розібратися, як зняти гроші з карти ПУМБ без комісії або з мінімальними витратами.

Де зняти гроші з карти ПУМБ без комісії?

Гарантовано це можна зробити тільки двома способами:

• У відділенні банку у касира (зарплата, пенсія);

• Скориставшись банкоматом ПУМБ.

При цьому потрібно пам'ятати, що зняти гроші без комісії можна тільки з дебетної картки, тобто використовуючи свої, а не кредитні кошти. Якщо ж виникла необхідність перевести в готівку гроші з кредитки ПУМБ, то навіть у відділеннях і «рідних» банкоматах буде утримано до 3% від необхідної суми.

Використовуємо банкомати ПУМБ

Як ми вже розібралися, зняти гроші в банкоматах ПУМБ без сплати комісії можна тільки скориставшись «своїми» грошима, а не кредитною лінією. Перший український міжнародний банк є членом великої мережі «Радіус» і на сьогоднішній день, разом з банками-партнерами, ця мережа нараховує більше 4 тисяч банкоматів по всій країні.

Отримавши гроші на карту, зняти їх без комісії можна і в касах відділень. Нічого не доведеться платити тільки за умови, що переводяться в готівку заробітна плата або соціальні виплати (наприклад, пенсія). В інших випадках доведеться сплатити 1,5% від необхідної суми.

Какой будет комиссия если снять деньги с карты ПУМБа в других банкоматах

Якщо використовувати банкомати партнерів для зняття грошей, то комісія стягуватися не буде. Мережа, як уже зазначалося, називається «Радіус» і в неї входять такі фінансові установи:

• Земельний капітал;

• Кредит Дніпро;

• Альтбанк;

• Гарант;

• Радабанк і багато інших.

Перелік партнерів постійно змінюється - з актуальним на певний момент можна ознайомитися на офіційному сайті ПУМБ. З огляду на широке поширення мережі по всій території України, знайти подібний варіант буде нескладно. У разі використання сторонніх банкоматів, доведеться заплатити 1,5% від суми, але іноді відсоток може бути меншим.

Плануючи зняти гроші з карти ПУМБ без комісії слід враховувати ліміти, які встановлені банкоматом на обсяг транзакцій. Також ліміт на зняття може бути встановлений і по карті - її власником. При бажанні зняти велику суму, необхідно налаштувати потрібний рівень ліміту.

Як зняти гроші з карти ПУМБу за кордоном

При використанні зарубіжних банкоматів в будь-якому випадку буде утримана комісія в розмірі 1,5% від суми + еквівалент 3 доларів. При цьому доведеться заплатити 1% за конвертацію валюти, якщо карта гривнева, адже за кордоном гривні не видають. Можлива навіть подвійна конвертація, наприклад, гривня в долар, після чого долар в валюту країни. Це може бути неприємним сюрпризом для мандрівників, тим більше що і сам курс конвертації не завжди вигідний. Точніше він завжди невигідний.

Також слід пам'ятати, що при необхідності зняти гроші з карти ПУМБу за кордоном небажано користуватися кредитними коштами - це ще плюс 3% до витрат. Так що кращим способом заощадити буде скористатися спеціальною картою саме для подорожей. Вона дозволяє заощадити хоча б на конвертаційних комісіях.

До речі, перед виїздом за кордон слід попередити банк про цей факт, інакше перша ж транзакція з карти може привести до її блокування. Це робиться з метою безпеки, так що не варто упускати такий момент.

Важливі нюанси

Розмір комісійних зборів, як і правила їх утримання, можуть змінюватися. Багато що залежить і від типу карти - ПУМБ випускає кілька продуктів зі своїми умовами. Деталі можна дізнатися в описі кожного варіанту, або ж задати таке запитання менеджеру.

Зняти гроші з карти ПУМБ без комісії можна тільки в Україні і тільки в «рідних» або «партнерських» банкоматах, а також в касі відділень. Зрозуміло, їх не завжди можна знайти, тому можна задуматися про те, щоб взяти кредит готівкою, але в цілому доступ до банкоматів все одно цілком хороший, тим більше що сам банк помітно розвивається.