Як безпечно використовувати пластикову карту?

пластиковая карта на клавиатуре и замок
15-06-2020
пластиковая карта на клавиатуре и замок
15-06-2020

Використовувати пластикові карти як засіб розрахунків стали трохи більше 10-15 років тому. Зараз велика частина населення користується картами банку постійно. Здійснити покупку, оплатити комунальні рахунки, зробити податок або купити товар по інтернету за допомогою пластикової карти здається звичним і звичайним справою. Користуватися готівкою практично не доводиться. Це зручно і безпечно. Але пластикова карта це високотехнологічний продукт і користуватися нею треба вміти. Використання пластика вимагає певних знань. Тим більше з кожним роком розвиваються банківські технології і удосконалюються пропозиції від банків.

Найголовніше важливо знати, що робити з пластиковими картами в нештатних ситуаціях і як уберегтися від всіх шахраїв. Безвихідних ситуацій немає. Завжди необхідно дотримуватися елементарних правил безпеки і вчасно реагувати на проблеми, які виникають.

Важливо пам'ятати, як безпечно користуватися картами

1.Власник або власник пластикової картки зобов'язаний уважно прочитати договір на обслуговування картки та ознайомитися з усіма документально оформленими пам'ятками, які видаються разом з картою. У них клієнт завжди ставить свій підпис.

2.В договорі прописано, що Пін-код не можна розголошувати третім особам. Цього правила дотримуйтеся завжди, чи не записуйте його на самій карті, не кладіть записочки з номером в гаманець. Придумайте свої чотири цифри і запам'ятайте їх.

3.В найкоротші терміни вносите всі зміни реквізитів ваших документів. Це відповідальність власників. Якщо карта загублена або її вкрали, не з вашої ініціативи списані кошти, слід негайно звернутися в банк для її блокування.

Бувають ситуації, коли ви знаходилися в одному місці, а списання грошей сталося десь в іншому. Часто це відбувається через технічні збої, а не тільки шахрайства. У будь-якому випадку необхідно повідомляти банки про такі проблеми. Ніколи не намагайтеся обманювати банк, це завжди загрожує кримінальною відповідальністю.

Як же вигідно використовувати банківську карту? Потрібно цікавитися додатковими послугами і можливостями, наданими вашим банком.

1.Предлагаемая банками така необхідна послуга як SMS інформування це міра захисту від неприємностей. А також можливість знати і контролювати кількість грошових коштів.

2.Новая і досить затребувана послуга кеш-бек, по поверненню певних відсотків з витраченої суми грошових коштів. Щоб скористатися нею, потрібно обов'язково розібратися з правилами та можливостями використання цієї пропозиції. Де і коли це може бути застосовано. Цю послугу потрібно відстежувати і підключати до деяких платежах самостійно. За допомогою такої послуги можна отримати повернення від 1 до 5-10% за покупки на АЗС, оплату авіаквитків, товарів. Деякі банки встановлюють тимчасові рамки: на місяць або квартал. Бути уважними і вчасно міняти налаштування програм лояльності.

3.Работа з банком в режимі он-лайн. Якщо ваша пластикова карта підключена до мобільного банку, то часто банк пропонує різні акції і знижки. Це може бути пропозиція з оформлення кредиту за зниженою ставкою або знижки на обслуговування картки.

Відповідальність і акуратність в грошових розрахунках пластиковими картами зробить ваші відносини з банком безпечними і вигідними надовго.

{{ 'take it now' | translate }}

{{ 'how much money? new' | translate }}

{{maxAmount | currencyGel}}

{{ 'For how many days? ua new' | translate }}

{{maxDays}} {{ 'days' | translate }}

{{'the chosen repayment date is in non-working days' | translate}}

{{ 'culcu how long is the terms' | translate }} {{returnDatePlusOneeight | date : "dd/mm/YYYY"}}

{{'Your monthly payments are new' | translate}}

{{'Borrowing new' | translate}}

{{setAmount}}

{{'borrowed interest new' | translate }}

{{setTotalInterest}}

{{'Total sum ua' | translate }}

{{setTotalToPay}}

{{'Repayment date ua' | translate }}

{{returnDate | date : "dd/mm/YYYY"}}