Як прожити на невеликий прибуток

image
15-09-2020
15-09-2020

Лише деякі можуть похвалитися тим, що їхні доходи відповідають потребам. Більшість визнає, що щомісячні витрати не можна порівняти з рівнем заробітку. Щоб купити щось велике або поїхати відпочивати, треба заздалегідь накопичити або взяти кредит. Причому другий варіант погано відбивається на подальшому рівні життя. Людям доводиться переплачувати банку, економити буквально на всьому.

Кілька правил, як прожити на невеликий прибуток

Для того щоб витрати були порівнянними з доходами, треба навчитися економити. Правильна економія - не відмова від необхідного, а пошук заміни тих товарів, які коштують дорого. Найчастіше можна знайти альтернативу і знизити витрати, зберігши значну частину бюджету.

Щомісячні витрати: продукти, житлово-комунального господарства, розваги, проїзд

Якщо ви вирішили економити, запам'ятайте важливе правило - вибирайте товари розумно, а не за принципом «чим дешевше, тим краще». Економія за рахунок низької якості товарів може обійтися дуже дорого. Наприклад, вживання низькосортних продуктів погано впливає на здоров'я. Дотримуйтеся наступних принципів.

Вибирайте домашню їжу, а не напівфабрикати і харчування в їдальнях або кафе. Ви самі купуєте продукти і бачите їх якість. Для економії коштів віддайте перевагу сезонним овочам і фруктам, а також круп. Не купуйте овочі про запас, інакше вони можуть зіпсуватися раніше, ніж ви встигнете їх використовувати. Відмовтеся від фасованих фруктів. Продукти на вагу коштують дешевше.

Слідкуйте за акціями в магазинах. Використовуйте спеціалізовані програми, щоб вигідно купувати. Оформіть бонусні карти і накопичуйте бали, щоб розплачуватися ними за такі покупки.

Без шкоди здоров'ю можна економити 20-50% бюджету, якщо розумно підходити до закупівлі продуктів харчування.

ЖКГ

Велика стаття витрат - це плата за воду, електроенергію, опалення, сміття, утримання. Тут теж можна заощадити, якщо ви переглянете принципи користування послугами ЖКГ.

1. Користуйтеся енергозберігаючими лампами та технікою.

2. Встановіть багатотарифні лічильники.

3. Слідкуйте за справністю сантехніки.

4. Використовуйте пральну і посудомийну машину при повному завантаженні.

5. Не залишайте увімкненим світло, коли йдете.

6. Замість ванни приймайте душ.

7. Не залишайте на всю ніч телефон або іншу техніку на зарядці.

Розваги

Якщо ви багато витрачаєте на походи в кіно, нічні клуби або бари, доведеться переглянути спосіб життя. Щоб прожити на невеликий прибуток, організуйте дозвілля вдома. Влаштовуйте перегляди фільмів та зустрічі з друзями в домашній обстановці. Якщо хочете відвідати концерт або спектакль, стежте за афішами та акціями. Купуйте квитки заздалегідь, користуйтеся сайтами, які пропонують знижки при бронюванні.

Проїзд

Економніше їздити на недорогому в обслуговуванні автомобілі. Вибирайте заправки з якісним бензином, інакше можуть з'явитися додаткові витрати на ремонт. Використовуйте паливні карти і карти з кешбек, щоб повертати близько 10% витрачених коштів. Економте з допомогою громадського транспорту. Купуйте проїзний і вибирайте маршрут з урахуванням кількості пересадок.

Вибирайте здорову економію

Щоб жити на невелику зарплату і не животіти в убогості, необхідно виробляти споживчу поведінку, при якому ви зможете відкладати частину доходу на великі покупки. Вигідніше накопичити на побутову техніку, ніж купити її в кредит і потім роками переплачувати банку, віддаючи до 40% свого заробітку.

Важливе правило економії - відмова від кредиток і життя в борг. Винятком є ​​термінові покупки. Якщо не можна обійтися без оформлення кредиту, використовуйте спеціальні програми. Наприклад, карти з безвідсотковим періодом. Не забувайте також про економію з допомогою кешбек і бонусних програм.

{{ 'take it now' | translate }}

{{ 'how much money? new' | translate }}

{{maxAmount | currencyGel}}

{{ 'For how many days? ua new' | translate }}

{{maxDays}} {{ 'days' | translate }}

{{'the chosen repayment date is in non-working days' | translate}}

{{ 'culcu how long is the terms' | translate }} {{returnDatePlusOneeight | date : "dd/mm/YYYY"}}

{{'Your monthly payments are new' | translate}}

{{'Borrowing new' | translate}}

{{setAmount}}

{{'borrowed interest new' | translate }}

{{setTotalInterest}}

{{'Total sum ua' | translate }}

{{setTotalToPay}}

{{'Repayment date ua' | translate }}

{{returnDate | date : "dd/mm/YYYY"}}