Alex Credit: СМС-сповіщення
про заборгованість

image
18-01-2019
image
18-01-2019

«У вас борг в нашій організації. Борг буде стягнуто в найближчий четвер». Як себе вести в разі, якщо ви отримали таку СМС?

Перш за все, зберігайте спокій. Згадайте, чи не значиться за вами непогашений кредит в будь-якій мікрофінансовій організації. Борг в Alex Credit може виявитися і не вашим, оскільки система автоматично розсилає СМС на всі номери, внесені УБКІ в кредитну історію позичальника.

Якщо за вами дійсно значиться заборгованість, то найкращим виходом із ситуації буде дзвінок в компанію, яка надіслала вам СМС. Швидше за все, співробітники служби підтримки підуть вам назустріч і допоможуть вирішити питання з мінімальними втратами – наприклад, запропонують оформити реструктуризацію боргу. Не варто ігнорувати такі повідомлення, оскільки в запущених випадках може послідувати покарання за несплату кредиту, аж до такого, яке призначає суд.

Зовсім інша справа, якщо ви точно знаєте, що ніяких заборгованостей за вами немає, але повідомлення про борг ви все-таки отримали. І тоді у вас виникне цілком логічно питання: «Чому мені надсилають СМС і що це за незрозумілий борг?» Зазвичай в таких випадках люди схильні прогнозувати найгірший варіант подій: або підозрюють шахрайство, або обурюються тим, що Alex Credit надсилає загрози. Однак і в цьому випадку необхідно перш за все звернутися в організацію, яка надіслала вам СМС. Може виявитися, що автоматична СМС-розсилка була налаштована некоректно, і ви отримали повідомлення помилково.

Є ще один, менш приємний варіант розвитку подій. Можливо, треті особи заволоділи вашими персональними даними та оформили кредит на ваше ім'я. Таким чином, за вами числиться заборгованість, про яку ви не знаєте.

На жаль, спроби шахрайства трапляються досить часто – певна категорія громадян не в силах впоратися зі спокусою взяти кредит і не платити. Але і така проблема вирішується в вашу користь. Фахівці з економічної безпеки мікрофінансової організації проведуть внутрішнє розслідування, і в разі виявлення факту шахрайства передадуть справу до правоохоронних органів.

Якщо факт шахрайства буде підтверджений, кредит, який ви не брали, буде анульовано, а ваша кредитна історія відновлена. При цьому слід мати на увазі, що якщо інформація про шахрайство не підтвердиться, це не звільняє клієнта від оплати відсотків і пені, нарахованих під час проведення даного розслідування.