Куди поїхати восени в Україні: топова добірка яскравих місць для відпочинку

осень в карпатах
11-09-2020
image
11-09-2020

Осінь - прекрасна пора для відпочинку в Україні. На всій території країни панує тепла погода без виснажливої спеки, природа перетворюється в багрянець і золото, а на узбережжях вступає в права оксамитовий сезон. Якщо ви ще не вибрали, куди поїхати восени в Україні, визначитися з вибором вам допоможе топова добірка яскравих місць для відпочинку з описом пам'яток і розваг.

Умань, Софіївський Парк

Мальовничий парк "Софіївка" є символом романтики, кохання та природної краси. Тут по-особливому добре восени в оточенні величних дерев, рідкісних рослин і унікальних скульптур. Парк був заснований в 1796 році графом Потоцьким. Він підніс його як подарунок своїй дружині - Софії в день її іменин.

Сьогодні площа Софіївки займає 170 га. У куточках парку ростуть рідкісні, красиві і дивовижні рослини: тюльпанове дерево, болотний кипарис, ліщина, ліани, ялиці, смереки та інші представники флори.

Туристи відвідують парк самостійно або в супроводі досвідчених екскурсоводів. В осінню пору тут можна:

здійснити піші прогулянки по мальовничих алеях, де колись відпочивали Т. Шевченко, І. Котляревський;

насолодитися красою природи на човнах і катамаранах;

відправитися в подорож по підземній ріці Ахеронт;

відвідати 18-метровий фонтан "Змія", Великий водоспад, площа Зборів, алею статуй міфічних богів;

влаштувати пікнік на лоні природи.

Актовський каньйон

Актовський каньйон постійно займає топові позиції в рейтингу найбільш мальовничих місць України. І неспроста. Він приваблює туристів з усього світу не тільки завдяки своїм пейзажам, а й можливістю зайнятися активним відпочинком, скелелазінням, вивченням езотерики.

Миколаївський каньйон був сформований з вулканічних порід самою природою мільйони років тому. Тут прямовисні скелі висотою з хмарочоси (до 40-50 метрів) перетинаються з глибокими, довгими ущелинами і величезними валунами, які межують зі звивистою річкою Мертвовод. На 250 гектарах заповідної зони ростуть понад 900 видів рослин, у тому числі рідкісні екземпляри, внесені в червону книгу. На території каньйону проживають черепахи, фазани, яструби, дикі кабани, зайці, ящірки та інші цікаві тварини.

Щоб подорож запам'яталося надовго, ви змогли побувати в найкращих містечках каньйону, рекомендуємо скористатися послугами гідів.

Асканія-Нова

Це найвідоміший заповідник України, заснований на початку 19 століття. Його площа становить понад 33 тисяч гектар, велика частина з яких, ніколи не оброблялися машинами. На території природної зони проживають понад 1100 видів членистоногих, мешкають 18 рідкісних видів ссавців, гніздяться 107 видів пернатих.

Побувати в Асканії-Нова варто, щоб:

Здійснити сафарі, насолодитися красою первозданної природи і познайомитися з мешканцями заповідника: гаял, оленями, бізонами і іншими тваринами.

Відвідати великий зоопарк, в якому частина тварин знаходиться під патронатом людини. Особи проживають тут поки не зміцніють, потім їх випускають в степові зони свого природного проживання.

Побачити загони птахів, погодувати пернатих. Вони гніздяться в різних місцях, включаючи водойми, дружелюбно ставляться до туристів і з задоволенням йдуть з ними на контакт.

Шато Трубецького

Шато Трубецького - маленький куточок Франції в серці Херсонської області. Це єдиний історичний замок в нашій країні, власники якого друге століття займаються сімейним виноробством і виробництвом марочного вина.

В кінці 19 століття граф Трубецькой висадив тут перші виноградники. Через 4 роки вино винороба була оцінена по достоїнству в Парижі. Отримане гран-прі стало першою, але далеко не останньою нагородою графа.

Гостей відомого шато приймають радо. Для них підготовлена ​​ціла програма:

екскурсія по території замку і в льоху;

дегустація вин;

відвідування фірмового магазину виноробів;

огляд місцевості з оглядового майданчика шато;

відпочинок в атмосферному готелі поблизу замку.

Вінниця

Місто-музей, місто монументів, місто, в який неможливо не закохатися. Він знаходиться в оточенні мальовничих парків і ідеально підходить для туристів, що віддають перевагу піші прогулянки та екскурсії по історичних надбань нашої батьківщини.

Відвідати в обласному центрі коштує:

Водонапірну вежу - городяни вважають її своїм символом. У відреставрованому будинку працюють два музеї.

Садибу Івана Пирогова - знаменитого медика і педагога.

Найбільший мультимедійний фонтан в Європі - Рошен. Працює до кінця жовтня і демонструє вечорами незабутнє шоу.

Музеї ретро-техніки і науки. Тут ви зможете посидіти за кермом раритетних авто і взяти участь в наукових дослідах.

Кам'янець-Подільський

Відвідавши Кам'янець-Подільський, ви побуваєте в серце Київської Русі, поринете в середньовічне життя наших предків, вивчіть їх побут, звички, традиції. Перші згадки про споруди та фортеці міста датовані 14 століттям в документах князя Ю. Коріатовича.

Гостя, туристам ми рекомендуємо відвідати:

ратушу з годинником;

Олександро-Невський православний собор;

Турецький бастіон;

вежу С. Баторія та інші історичні надбання міста.

Поїздку в Кам'янець-Подільський можна запланувати в період проведення чергового музичного фестивалю або шоу. Заходи проводяться тут цілий рік.

Карпати

Карпати - гордість України, де панує тиша, умиротворення, витає чисте гірське повітря, а туристів зустрічають незабутні, запаморочливі краси.

Що варто відвідати в Карпатах:

вершини Петрос, Говерла;

озера Синевир, Бребенескул;

скелі Довбуша, Тустань;

водоспади Пробій, Шипот;

палац Шенборна, який знаходиться в оточенні дзеркальних озер - складається з 12 веж, налічує 365 вікон;

Музей-писанка - тут представлено понад 10 тисяч експонатів народного і художньої творчості;

с. Вигода - з центру села організована 4-х годинна прогулянка по мальовничих куточках гір на карпатському трамваї.

Любителі екстремальних видів спорту в Карпатах без проблем знайдуть заняття до душі - гори, річки мають у своєму розпорядженні до цього.

Шацькі озера

Шацькі озера - це група мальовничих водойм Полісся, розташована в оточенні природних лісів і лісонасаджень. Особливою популярністю серед туристів користуються озера Світязь, Луки, Пісочне. Для відпочиваючих організовані:

місця для риболовлі;

пункти здачі в оренду човнів, катамаранів, велосипедів, квадроциклів;

прогулянки на яхтах;

заняття віндсерфінгом, дайвінгом.

Чернівці

Красива архітектура, багата зеленню природа надовго залишається в серцях туристів, що побували хоч раз в Чернівцях. Пам'яток в місті чимало. Обов'язково варто відвідати:

Чернівецький національний університет - розташований в колишній резиденції Буковинських митрополитів. Архітектура вражає оформленням і багатством художнього смаку.

Ратушу з 50-метровою вежею - відкриває прекрасний огляд на місто.

Собори, церкви, храми - їх в місті багато і кожен є витвором мистецтва (костел Пресвятого Серця Ісуса, Миколаївський собор і ін.).

Вулиця ім. О. Кобилянської.

Херсон

Херсон - відносно молоде місто, але має свою історію. Він був заснований за наказом Катерини 2 Григорієм Потьомкіним в 1778 році. Будівництво міста почалося з зведення фортеці. Частина первинних будівель збереглася.

Професійні гіди Херсонщини організовують екскурсії та квести для туристів:

херсонські дворики - прогулянки по затишним старими вуличками міста;

Херсон де масон - пошук масонських знаків, яких в обласному центрі, чимало;

Херсон, якого ви не знаєте - авторський погляд на місто під новим кутом, екскурсії по історичних місцях.

Миколаївський зоопарк

Миколаївський зоопарк - відмінне рішення для організації сімейного відпочинку у вихідні дні. Тут ви побачите близько 500 видів тварин (понад 6 тисяч особин), 220 з яких занесені в червону книгу. Птахи, риби, плазуни та інші тварини міститися в чистих, просторих клітках і акваріумах.

Острів Хортиця

Хортиця - це не просто острів на р. Дніпро, це гордість нації, наша історія і символ свободи. Він знаходиться в Запоріжжі і є заповідником України.

Чим зайнятися на о. Хортиця:

відвідати Запорізьку січ;

подивитися видовищне виступ козаків;

покуштувати страви минулої епохи;

погуляти по острову;

орендувати байдарку;

зробити невелику прогулянку навколо острова на пароплаві.

Київ

Київ - місто, в якому можна провести всю відпустку. Тут велика кількість пам'яток. Виділимо найбільш відвідувані місця:

Андріївський Узвіз;

Києво-Печерська Лавра;

Батьківщина мати;

Бабин Яр;

Хрещатик;

Золоті ворота;

Володимирська гірка та інші.

Щоб відвідати найбільш цікаві та значущі місця, рекомендуємо скористатися послугами екскурсоводів та гідів. Не поспішайте охопити все місто за кілька днів, адже попереду ще будуть поїздки і подорожі.

Тунель кохання в Клевані

Тунель кохання в Клевані незаслужено маловідомий туристам. А даремно. Він розташований в Рівненській області та створено спільними зусиллями природи і людини. Це овальний прохід вздовж шляхів залізниці, утворений в частіше лісів і лісових знаходжень за рахунок постійного курсування поїздів. Оповитий кроною дерев тунель перетворюється восени і рясніє різними відтінками жовтих, оранжевих, червоних, зелених кольорів. Романтична фотосесія тут буде найбільш вдалою. Втім, як і прогулянка вдвох.

Львів

Львів - культурна, європейська, архітектурна столиця України. Особлива атмосфера, історичні надбання, культурно-масові розваги щорічно приваблюють сюди натовпи туристів.

Відвідати варто:

греко-католицький собор Святого Юра;

площа Старий ринок;

Міський арсенал;

Палац графів Потоцьких;

Храм св. Ольги та Єлизавети та інші монументи міста.

Вилкове, Одеська область

Вилкове - українська Венеція. Тут частина міста знаходиться на суші, а інша - на воді. Відповідно місцеві жителі пересуваються нема на авто, а на човнах. Якщо ви втомилися від міської суєти, хочете відпочити, порибалити, відчути єднання з природою, сміливо вирушайте в Вилково.

Заліщики, Тернопільська область

Заліщики - древній мальовниче містечко, розташоване в обіймах Дністра - на дні чаші каньйону. Річка по колу огинає місцевість. По схилах берегів буйно зростає зелень, ще більше підкреслюючи красу краю.

Перші документальні хроніки про м.Заліщики датовані 1340 роком. Багата історія містечка не залишилася безслідною. Приїхавши в Тернопільську область, обов'язково побувайте в музеї, костелі Св. Станіслава, синагозі і церкви міста.

Одеса

Навіть якщо ви не встигнете прибути до Одеси в оксамитовий сезон, ви нічого не втратите. Осінь в місті досить м'яка, природа, пам'ятки, гумор, менталітет городян - налаштовують на відпочинок.

Де побувати в Одесі:

Музей Кіно;

Воронцовський палац;

Потьомкінські сходи;

Морський вокзал;

Одеський оперний театр.

Висновок

Відпочивати завжди добре, а добре відпочивати - ще краще! А якщо на майбутню поїздку у вас не вистачає грошей, не варто відмовлятися від намічених планів. Скористайтеся чесним позикою, який ви зможете отримати на карту протягом декількох хвилин. Заявка на кредит онлайн доступна цілодобово, гроші видаються легально, між сторонами підписується договір. Перейдіть по посиланню і переконайтеся в цьому самі.

{{ 'take it now' | translate }}

{{ 'how much money? new' | translate }}

{{maxAmount | currencyGel}}

{{ 'For how many days? ua new' | translate }}

{{maxDays}} {{ 'days' | translate }}

{{'the chosen repayment date is in non-working days' | translate}}

{{ 'culcu how long is the terms' | translate }} {{returnDatePlusOneeight | date : "dd/mm/YYYY"}}

{{'Your monthly payments are new' | translate}}

{{'Borrowing new' | translate}}

{{setAmount}}

{{'borrowed interest new' | translate }}

{{setTotalInterest}}

{{'Total sum ua' | translate }}

{{setTotalToPay}}

{{'Repayment date ua' | translate }}

{{returnDate | date : "dd/mm/YYYY"}}