Як взяти кредит непрацюючому студенту

Як взяти кредит непрацюючому студенту
20-01-2020
Як взяти кредит непрацюючому студенту
20-01-2020

Недорогі кредити для молоді зараз не рідкість, хоча багато компаній пред'являють досить жорсткі вимоги до позичальників. Самі недовірливі в цьому плані як завжди банки, але на щастя існують цілком доступні онлайн кредити студентам з 18 років - оформити такий варіант можна набагато простіше, ніж банківський.

Як і де взяти кредит непрацюючому студенту

Молодим людям можна розраховувати на наступні варіанти:

  • Зайняти у друзів або родичів;
  • Звернутися в банк;
  • Скористатися послугами мікрофінансових організацій.

Перший варіант розглядати сенсу немає, а що стосується банків і МФО, то у них є певний набір вимог. Як правило, взяти кредит непрацюючому студенту складно, особливо якщо необхідна сума більше 5-10 тисяч гривень. Зазвичай це стосується банків, адже саме вони гранично обережні у виборі клієнта. Втім, питання кредиту студентам можна вирішити, якщо звернути увагу на ряд нюансів.

Наявність майна викликає інтерес

Отримати кредит непрацюючому студенту з 18 років цілком можна. Шанси збільшаться, якщо в наявності є певний майно. Наприклад, власники автомобіля або мотоцикла можуть розраховувати на лояльність банківських установ, хоча сума може бути і не дуже великий.

Інша справа, якщо оформити заставу під кредит - багато установ з задоволенням підуть назустріч на подібних умовах, так що не все для студента втрачено в плані можливості отримати велику суму. Більшою мірою це стосується і володіння житлом, адже дуже багато молоді має свої будинки або квартири, як правило, що дісталися їм у спадок від бабусь, дідусів або далеких родичів.

Якщо є поручитель, можна розраховувати на велику суму

Кредит непрацюючому студенту дадуть без зайвих питань якщо йому вдасться знайти поручителя за своїми зобов'язаннями. В цілому, аналізувати будуть стан і платоспроможність саме поручителя, оскільки у студента доходів ніяких немає (можливо, крім невеликої стипендії).

Порука є поширеною практикою і кредит непрацюючим студентам в цьому не виняток. Якщо ж у самого позичальника є особисте майно, це буде додатковим плюс в ухваленні рішення з приводу укладення договору і його детальних умов. Таким чином з'явиться можливість отримати досить велику суму кредиту на вигідних умовах.

Вік завжди має значення, особливо при кредиті непрацюючим студентам

Кредитні установи завжди приймають рішення про видачу грошей за результатом аналізу цілого ряду факторів, включаючи вік - студентський кредит тут не виняток. Молодим людям віком до 18 років не варто розраховувати на подібну можливість, а ось 20-річним і більше старшим - цілком. До цього часу студенти вже майже закінчують навчання і багато хто з них мають перспективу заробітку.

Таким чином кредити для студентів тим доступніше, чим ближче позичальник до можливості мати постійний дохід. Зрозуміло, банки будуть аналізувати і інші дані, але в цілому одним з найважливіших критеріїв оцінки для прийняття рішення буде саме вік.

Є чудова альтернатива банкам

З усіх пропозицій, що може отримати студент від банків, можна виділити тільки спеціалізовані програми для молоді, втім, навіть по ним існує цілий набір вимог. В якості прекрасної альтернативи в Україні існує можливість взяти кредит онлайн в мікрофінансової організації.

У МФО можна оформити кредит для студентів взагалі без доходів, поручителів або застави. Компанія не буде окремо цікавитися наявністю майна, стипендією або іншими фінансовими питаннями. Для того, щоб отримати мікрокредит, знадобиться всього лише наступне:

• Документи;

• Мобільний телефон;

• Компанії будь-якого банку.

Після заповнення анкети на сайті МФО рішення про видачу коштів буде прийнято протягом буквально 10-15 хвилин. Мало того, що це кредит без застави та поручителів, він ще й видається гранично швидко - відразу на банківську карту. Для студентів це прекрасний варіант кредиту, вигідний своєю доступністю.

Студенту можна розраховувати на кредит в межах приблизно 2-4 тисяч гривень, якщо говорити про перший позику. Якщо вчасно повернути перший, кредитна лінія буде розширена і можна буде рать вже від 10 до 15 тисяч гривень. У МФО не потрібні ніякі додаткові документи і підтвердження - тут важлива чесність і своєчасне повернення позик. Тоді компанія буде пропонувати клієнтові все більш і більш вигідні умови.