Як позичити кошти в інтернеті і при цьому не стати жертвою шахраїв

терміновий займ грошей в інтернеті
22-05-2019
терміновий займ грошей в інтернеті
22-05-2019

Весь світ активно здійснює покупки в Інтернеті. Якщо у вас раптом не вистачає грошей для придбання цінних речей, ви можете позичити кошти в онлайн-сервісі. Здається, що все просто і зручно: вам не потрібно нікуди йти, стояти в черзі, збирати велику кількість підтверджуючої документації, а також червоніти перед менеджером банку через незручності при оформленні кредиту. Але, на жаль, навіть тут шахраї не дрімають, тому що ви добровільно ділитеся з ними самим «інтимним» - своїми особистими даними і даними платіжної картки. Як же правильно користуватися послугами онлайн-кредитування і не стати жертвою шахраїв?

Варіанти інтернет-шахрайства:

Як правило, причини, за якими шахраї прикидаються фінансовими компаніями, полягають в наступному:

У необхідності дізнатися ваші паспортні дані та ІПН

Це робиться для того, щоб використовувати ваші особисті дані в шахрайських цілях. Наприклад, для кредитування на ваше ім'я. Щоб уникнути подібної ситуації, не залишайте особисті дані на підозрілих веб-сайтах. Якщо у вас вкрали паспорт, будь ласка, негайно зв'яжіться з поліцією і прикладіть заяву про втрату або крадіжку (в залежності від обставин). Сьогодні, навіть якщо у вас є копія документа, ви можете отримати кредит готівкою. Тому завжди підписуйте копію і власноруч прописуйте кому і для яких цілей вона надається.

Отримати дані банківської картки

Щоб перевести гроші на карту, досить знати номер та ім'я власника. Якщо у вас просять будь-які інші дані (особливо пін-код, CVV2, дівоче прізвище матері), ні в якому разі їх не повідомляйте. Знаючи додаткову інформацію, злочинець буде чекати, поки у вас не з'являться гроші на картці, і забере всю суму. Також легко вгадати дату виплати: зазвичай жертва повідомляє цю інформацію самостійно, вказуючи терміни позики.

Вигадана консультація

Хитрість полягає в тому, що вам необхідно заплатити певну суму, щоб отримати опис умов отримання позики, хоча подібні пропозиції повинні надаватися безкоштовно. Крім того, авторитетні компанії пропонують абсолютно безкоштовні послуги «зворотного виклику» або консультації в чатах. Заявки також оформляються безкоштовно і в цілому при отриманні коштів онлайн, вам не потрібно платити будь-які кошти, до тих пір, поки ви безпосередньо не почнете погашати сам кредит.

«Підробний» помічник

Шахрай може запевнити вас, що він контактує зі співробітниками фінансової установи і що за певну винагороду заявка на кредит буде схвалена. У більшості випадків ці люди не мають відношення до видачі позик. Аналогічна ситуація може виникнути, коли, за певну плату вам пропонують стати вашим поручителем. Перш за все, ці люди часто заносяться до чорного списку банківських установ, тому з таким «помічником» вам швидше відмовлять. До того ж, більшість компаній, які пропонують кредити онлайн, взагалі не потребують поручителів. Їм не потрібно підтвердження доходу, а значить і підроблена довідка про рівень заробітку, яку люблять пропонувати шахраї.

Як відрізняти серйозні сайти від підробних

В Інтернеті все ще багато чесних кредиторів. Найголовніше, вибирати їх ретельно. Можна звернутися в надійну організацію, з якою співпрацювали ваші родичі або друзі. Назва компанії повинна бути на слуху. Онлайн кредити можуть видаватися тільки з офіційного сайту фінансової компанії. Коли ви знайдете потрібний веб-сайт, обов'язково зверніть увагу на наявність такої інформації:

  • Повинна бути вказана фактична адреса компанії і її філій. Рекомендується перевірити справжність хоча б на гугл-карті.
  • Вказано номер міста (або безкоштовний короткий номер). Номери мобільних телефонів складно відстежити, після афери від них просто позбавляються. Якщо телефону взагалі немає - це явна ознака шахрайства.
  • Правила оформлення кредитів та договорів. Слизькі і незрозумілі умови шахраї можуть «обіграти» на свій розсуд. Договір завжди слід читати дуже уважно, так як рекламна інформація може сильно відрізнятися, і тоді шахрайство буде юридично обґрунтовано.
  • Веб-сайт повинен використовувати безпечний протокол https для забезпечення захисту даних, що передаються і мати домен в зоні .ua для підтвердження існування товарного знаку.
  • Вся інформація повинна водиться безпосередньо у вікні сайту. Серйозні компанії ніколи не попросять відправити дані по електронній пошті або SMS.
  • Якщо компанія працює чесно, вона не буде приховувати свої реєстраційні документи та ім'я засновників.

Що якщо вам терміново потрібні гроші?

Насправді, якщо з розумом підходити до цього питання, то позику можна отримати дуже успішно. Компанія «Алекс Кредит» працює в цій галузі більше двох років і завоювала довіру своїх клієнтів. У нашому онлайн-сервісі ви можете швидко оформити кредит на будь-яку банківську карту. Звертаємо вашу увагу, що консультація, реєстрація та переказ грошових коштів, відбувається без додаткових витрат. Веб-сайт компанії відповідає всім необхідним стандартам і надає максимум даних для забезпечення цілісності інформації.