Як уникнути осінньої хандри

image
02-10-2020
image
02-10-2020

Осіння депресія. Ось те, чого ми так сильно побоюємося, коли літні фарби за вікном змінюються відтінками осені. Отже, давайте заспокоїмося і розслабимося. Адже ми розуміємо, що ніяка це не депресія. Ця прикра станом більше підходить назва - осіння хандра. Звичайно, від цього не легше. Але з нудьгою можна легко впоратися, на відміну від депресії, яка не проходить роками. Так як же навчитися насолоджуватися чарами золотої осені, легкої накочує сумом і шелестом листопада? Ось кілька чудодійних рекомендацій для вас!

Спад літньої активності - початок осінньої хандри

Кожен з нас провів літо по-своєму. Хтось на канікулах в селі у бабусі. Хтось все літо був на дачі. Для кого-то воно пройшло в нескінченних поїздках по морях, містах і країнах. Ну а для кого-то літні дні пролетіли в офісі, з рідкісними прогулянками в парку у вихідні.

Літо - це завжди активність. Якщо не фізична, то емоційна. Хтось подорожує, хтось валяється на дивані - це неважливо. Наш організм так чи інакше потрапляє під вплив загального річного збудження.

Все рясніє яскравими і соковитими фарбами, пахне пишним цвітінням, весело співають птахи, яскраво світить сонце. Це викликає у нас ейфорію і радість життя. А коли все це закінчується, виникає відчуття деякої втрати. Ніби відняли те, що було приємно, наш джерело енергії. І ми впадаємо у відчай, накочує смуток, туга і апатія. Але ж насправді легка осіння меланхолія навіть прекрасна. Ось кілька нехитрих способів, які допоможуть не почати хандрити, а з задоволенням провести осінні дні.

П'ять способів не тужити восени

Осінь - розмірене пора року. Вона, як запрошення відпочити і розслабитися після літньої активності і метушливості. Дозвольте собі зайнятися тим, на що не вистачало часу все літо.

Книги, фільми і музика

Напевно у вас накопичився досить великий багаж книг і фільмів. Все літо ви їх відкладали на потім. Адже навколо вирувало життя! Прекрасна погода, романтичні прогулянки під зорями, вражаючі подорожі. На тлі всього цього, читання книг і перегляд фільмів - неймовірна нудьга. Але тільки не восени! Восени - це справжній скарб ...

Тепло, гарячі напої, красиві вірші і затишок - це вірні супутники осені. Прямо зараз приготуйте собі солодке какао, заверніться в вовняний плед, візьміть щось смачненьке і зручніше розташуєтеся на дивані. А далі вже вирішуйте, чим зайнятися під настрій. Можна почитати захоплюючу книгу з простим сюжетом або збірник поезії улюбленого автора; подивитися фільм або насолодитися приємною музикою.

Якщо у вас гарний настрій, то виберіть якусь комедію для перегляду. А якщо вам сумно, то подивіться мелодраму або що-небудь з численних списків "Фільми, що змінюють світогляд". Пам'ятайте головне: коли вам сумно, не поспішайте у що б то не стало проганяти смуток, намагаючись всіма силами розвеселити себе. Так печаль посилиться ще сильніше. Краще допоможіть їй "розігратися" щосили. Ви самі здивуєтеся тому, як швидко смуток пройде.

Порада: намагайтеся вибирати фільми і музику, що відповідають вашому настрою на даний момент.

Ефірні масла, свічки, пахощі

Восени добре влаштовувати романтичні вечори. Якщо у вас є компанія - це прекрасно! Гарний осінній вечір при свічках з дорогою людиною прожене будь-яку нудьгу.

Якщо ви самотні - не поспішайте впадати у відчай! Восени самотність особливо прекрасно. Це час для того, щоб упорядкувати думки, розібратися в собі. Просто розслабтеся. Віддайте течією днів на деякий час. У цьому вам можуть допомогти сеанси ароматерапії. Навіть не потрібно нікуди ходити. Просто запаліть свічку в аромалампу, додайте туди 5 крапель ефірного масла розмарину, 3 три краплі олії лимона і 2 ялівці. Влаштовуйте собі такі сеанси щодня: по 30 хвилин 10 днів поспіль щомісяця протягом всієї осені. У нудьги просто не буде шансів!

Дуже добре буде навчитися медитувати. Щоб легше було розслабити тіло, сконцентрувати увагу і заспокоїти нав'язливі думки - запаліть пахощі. Найкраще підходять такі аромати, як: сандалове дерево, конопля, мускус і зелений чай. Будь-яке з цих пахощів легко знайти в продажу. Приділіть медитації всього 20 хвилин вашого ранку. Ви забезпечите собі заряд енергії на весь день. Також постарайтеся медитувати і в кінці дня. Це допоможе зняти денну втому і заспокоїти розум перед сном.

Музей, виставка, кінотеатр

Задумайтесь, як часто протягом літа ви відвідували який-небудь музей? А виставку? Можемо посперечатися, що ви навіть в кіно ходили всього лише пару разів. Осіння пора - ідеальний час для культурного збагачення. До того ж похід в музей або на виставку добре поєднати з прогулянкою в парку. Тільки там можна сповна насолодитися барвистими переливами золотої осені.

Влаштуйте собі осінню фотосесію серед різнокольорових листя і оголяти дерев. Це не тільки підніме настрій, але і поліпшить самооцінку. Вона часто занижується саме восени через сильніші за нас, туги. Будьте впевнені - після такого дня ви повернетеся додому з легким відчуттям ейфорії і задоволеності життям.

Творчість

Малюйте, складайте вірші, заведіть блог в інтернеті. У наш час дуже багато різних способів висловитися в творчості. Навіть якщо ви не вважаєте себе художником, але вас тягне до кистей і фарб - купіть популярні зараз картини за номерами. І малюйте собі на втіху! Займіться вишивкою або в'язанням. Цей вид рукоділля вже давно не вважається "бабусиним" долею, так що не переживайте, що вас не так зрозуміють друзі. Сміливо оточіть себе нитками, спицями і п'яльцями. Поки ви будете все це вибирати і купувати - вже отримаєте масу задоволення. Це дуже захоплюючий процес.

Праця і лінь

Все залежить від вашого характеру. Деякі з нас дійсно отримують емоційну розрядку, йдучи з головою в роботу по дому. А після літа її накопичилося дуже багато! І восени вона виступає або в ролі рятувальника, або - енергетичного вампіра.

Ви повинні прислухатися до себе. Якщо, завантажившись справами з ніг до голови, ви відчуваєте себе в тонусі, тоді продовжуйте в тому ж дусі. Але якщо на вас несподівано накотилася апатія і лінь, тоді зробіть тільки ті справи, які життєво необхідно зробити саме сьогодні. Частину дня дозвольте собі взагалі нічого не робити. Якщо вам хочеться валятися в ліжку перед телевізором, але ви вперто вважаєте це дурістю - віддавайтеся негайно цій дурниці! Дозвольте собі полінуватися. Від одного дня ліні більше користі, ніж від трьох днів активності через силу.

Є багато причин любити осінь. Спостерігайте, як опадають жовто-коричневі листя, кружляючи в променях ще теплого сонечка. Відчуйте, як їх "золоте покривало" рипить під ногами, коли ви ступаєте по ним, гуляючи в парку.

Так, дні стають похмурими, дощовими і прохолодними. Сонячних днів все менше. Але зате кожен з них приносить набагато більше задоволення, ніж все літо цілком. Нас так мало тішить те, чого в надлишку. Тому просто насолоджуйтеся приємними моментами осені - вони так швидкоплинні. І немає нічого страшного в тому, щоб дозволити собі трошки осінньої меланхолії ...

{{ 'take it now' | translate }}

{{ 'how much money? new' | translate }}

{{maxAmount | currencyGel}}

{{ 'For how many days? ua new' | translate }}

{{maxDays}} {{ 'days' | translate }}

{{'the chosen repayment date is in non-working days' | translate}}

{{ 'culcu how long is the terms' | translate }} {{returnDatePlusOneeight | date : "dd/mm/YYYY"}}

{{'Your monthly payments are new' | translate}}

{{'Borrowing new' | translate}}

{{setAmount}}

{{'borrowed interest new' | translate }}

{{setTotalInterest}}

{{'Total sum ua' | translate }}

{{setTotalToPay}}

{{'Repayment date ua' | translate }}

{{returnDate | date : "dd/mm/YYYY"}}