Скільки грошей потрібно для щастя

денежный дождь
12-08-2020
денежный дождь
12-08-2020

Скільки грошей потрібно для щастя? Це риторичне питання, про яке замислювався кожна людина в світі. Але ось парадокс, якщо ви звернетеся з цим питанням до першого зустрічного, він не зможе дати вам точну відповідь!

Чому? По-перше, тому, що для кожного з нас своє розуміння щастя і своя сума, яка необхідна для забезпечення цього щастя. А по-друге, з роками сприйняття людини змінюється, а значить і сума грошей, необхідна для щастя змінюється в ту або іншу сторону.

Два стану щастя

Перш за все, вчені, які вивчали дане питання, виділили два стану щастя - загальне задоволення від життя, а також стан ейфорії, тобто повсякденне відчуття свята. Обидва цих стану можна назвати щастям, але суми для їх підтримки істотно різняться.

Щоб щодня жити в стані свята, користуватися найдорожчими речами, не відмовляти собі буквально ні в чому, а простіше кажучи «марнувати життя», потрібні дуже великі гроші. Щоб відчувати себе гармонійно, займатися улюбленою справою, і оцінювати своє життя як щасливу, досить мати не так багато, буквально щоб вистачало на все необхідне. Тут сума визначається лише сприйняттям життя людини і його запитами.

Гроші - ліки від бідності

За словами вчених, гроші можна назвати найкращими ліками від бідності. Погодьтеся, при наявності грошей ви завжди зможете «вилікувати» себе від потреби, погасити кредит або немов за помахом чарівної палички оновити убогий гардероб.

Але працює це правило лише на певному етапі, коли людина не розбещений грошима, а його основні потреби не задоволені. Як тільки він пересичується одягом, автомобілями та іншими речами, і входить в категорію забезпечених людей, гроші перестають «лікувати». Тут інші правила, адже у багатьох є абсолютно все, і залишається лише мірятися сумами і рахунками в банках. І якщо ваш рахунок більш скромний, створюється зворотний ефект. Гроші починають приносити біль.

Гроші - краще знеболююче

Розповімо ще про одне парадоксальному моменті. Вчені провели дослідження, зосередивши свою увагу на людях, які потрапили в складні життєві обставини. Їх доходи та світовідчуття дозволяють зробити висновок про те, що гроші діють на людину як даний знеболюючий засіб.

Так, наприклад, серед людей недавно пережили розлучення, і мають дохід менше 1000 $, нещасних налічується понад 55%. У той же час нещасних серед розлучених людей з доходом більше 3000 $ налічується всього 24%.

Аналогічну картину можна спостерігати і серед людей з наявними захворюваннями. Наприклад, 41% людей, які страждають від астми, з доходом до 1000 $ вважав себе нещасним. У той же час астматиків з доходом більше 3000$, незадоволених життям, нарахували всього 20%. Можна зробити висновок про те, що при збільшенні доходу людина починає відчувати себе щасливим навіть при негаразди або наявних хворобах.

Але не все так однозначно. Дане «знеболююче» діє до певної межі. Опитування показали, що цей принцип переставав працювати у осіб з доходом понад 75000 $. Напевно, проблема, знову ж таки, в тому, що у цих людей задоволені всі життєво необхідні потреби.

І все ж, якщо повернутися до цифр, яка сума дозволила б пересічному жителю України відчувати себе щасливою людиною? Існують статистичні викладки, згідно з якими ця сума дорівнює 60-65000 гривень, тобто наближена До 2000 $ в місяць.

Безумовно, багатьом жителям забезпечених міст, на кшталт Києва та Дніпра, ця сума здасться маленькою і несерйозною. Але з огляду на опитування жителів різних міст і різних верств суспільства, дана сума є саме тією, яка дозволила б людині жити комфортно і забезпечити себе всім необхідним.

До слова, в європейських країнах сума, здатна ощасливити людини, наближена до 7000 $.

Нехай вам завжди вистачає грошей для повного щастя!

{{ 'take it now' | translate }}

{{ 'how much money? new' | translate }}

{{maxAmount | currencyGel}}

{{ 'For how many days? ua new' | translate }}

{{maxDays}} {{ 'days' | translate }}

{{'the chosen repayment date is in non-working days' | translate}}

{{ 'culcu how long is the terms' | translate }} {{returnDatePlusOneeight | date : "dd/mm/YYYY"}}

{{'Your monthly payments are new' | translate}}

{{'Borrowing new' | translate}}

{{setAmount}}

{{'borrowed interest new' | translate }}

{{setTotalInterest}}

{{'Total sum ua' | translate }}

{{setTotalToPay}}

{{'Repayment date ua' | translate }}

{{returnDate | date : "dd/mm/YYYY"}}