Секрети підготовки новорічного столу

Секрети підготовки новорічного столу
16-12-2020
16-12-2020

Підготовка до Нового року – це, як не крути, перш за все святковий стіл. Адже зустріти гостей завжди хочеться так, щоб не було соромно. І тут є два варіанти: купити найдорожчі продукти і накрити шикарний стіл, або зробити кілька ефектних блюд за невеликі гроші. Почнемо з другого.

СТІЛ «ЕКОНОМ»

По-перше, подбайте про холодні закуски. Наріжте сир кількох різних сортів, прикрасьте горіхами і гілочкою м’яти й подайте як сирне асорті разом з медом. Асорті з овочів може бути у двох варіантах: свіжі і мариновані (консервовані) овочі. Не забудьте про салати – краще, якщо вони будуть легкі, адже в новорічну ніч і без того на столі багато жирної їжі. Наприклад, «Грецький» коштує недорого, а виглядає досить урочисто. Або «Цезарь» – знов-таки з курячим філе.

По-друге, гарячі страви. Не обов’язково купувати дороге м’ясо, адже з однієї лише курятини можна приготувати і котлети, і зрази, і печене, а можна запекти цілу курку. На гарнір подайте картоплю, яка теж може бути і запечена, і відварена, і у вигляді пюре.

По-третє, десерт. А що, як відмовитися від тортиків на ніч і подати мандарини, персики, апельсини?

Рублені котлети з курячого філе

Куряче філе — 2 шт

Майонез — 3 столові ложки

Яйця — 2 шт

Цибуля — 3 шт

Борошно — 3 столові ложки

Сіль, мелений перець — за смаком

Олія — для смаження

Куряче філе і цибулю нарізати дрібними кубиками. Додати яйця, борошно і майонез (можна замінити сметаною). Залишити фарш маринуватися при кімнатній температурі на пів години. Столовою ложкою викладати котлетки на розігріту сковорідку і обсмажити до золотистого кольору на середньому вогні.

НАКРИТИ СТІЛ ЗА 1500 грн

СТІЛ «РЕСТОРАННИЙ»

А що, як хочеться здивувати гостей багатим столом? Це досить просто зробити! І – зауважте! – доведеться витратити не так вже й багато грошей.

По-перше, придбайте ще одну баночку червоної ікри спеціально для декорування блюд. Звичайно, якщо вам не шкода, ви можете додати червону ікру просто до салату і перемішати, але ваше блюдо буде виглядати набагато вишуканіше, якщо ви розкладете його у порційні тарілки і прикрасите чайною ложкою ікри.

По-друге, м’ясо і риба. Тут вже є де душі розгулятись! З телятини можна зробити стейки, а баранину тушкувати. Не забудьте про соуси: їх можна приготувати на основі вершків або меду з додаванням оливкової олії і французької гірчиці зернятками.

По-третє, фрукти. Прикрасьте ваш стіл свіжими ананасами, а до риби подайте скибочки лайму. Взагалі, будь-яким цитрусовим знайдеться своє місце на новорічному столі.

Стейк із телятини

Телятину можна спочатку замаринувати у червоному вині, але це не обов’язково. Головне – перш ніж покласти м’ясо на сковороду, його обов’язково потрібно обсушити паперовим рушником.

Тепер розігріваєте сковороду, наливаєте небагато олії та на розпечену поверхню викладаємо порційні шматки телятини. Кожен з них обсмажується по 2-3 хвилини з обох боків. Важливо отримати добру скоринку. Далі солите, перчите, посипаєте травами та відправляєте в духовку. Для того щоб стейк не пересмажився, можна попередньо завернути його у фольгу. Якщо вирішуєте замаринувати м’ясо – у вині, соєвому соусі чи іншому маринаді, не забудьте його також обсушити перед смаженням.

Час запікання залежить від того, яку ступінь просмаження ви полюбляєте.

НАКРИТИ СТІЛ ЗА 3000 грн

ПОЧИНАЄМО ГОТУВАТИСЬ ДО СВЯТА!

{{ 'take it now' | translate }}

{{ 'how much money? new' | translate }}

{{maxAmount | currencyGel}}

{{ 'For how many days? ua new' | translate }}

{{maxDays}} {{ 'days' | translate }}

{{'the chosen repayment date is in non-working days' | translate}}

{{ 'culcu how long is the terms' | translate }} {{returnDatePlusOneeight | date : "dd/mm/YYYY"}}

{{'Your monthly payments are new' | translate}}

{{'Borrowing new' | translate}}

{{setAmount}}

{{'borrowed interest new' | translate }}

{{setTotalInterest}}

{{'Total sum ua' | translate }}

{{setTotalToPay}}

{{'Repayment date ua' | translate }}

{{returnDate | date : "dd/mm/YYYY"}}