Підготовка до Нового року – це, як не крути, перш за все святковий стіл. Адже зустріти гостей завжди хочеться так, щоб не було соромно. І тут є два варіанти: купити найдорожчі продукти і накрити шикарний стіл, або зробити кілька ефектних блюд за невеликі гроші. Почнемо з другого.
По-перше, подбайте про холодні закуски. Наріжте сир кількох різних сортів, прикрасьте горіхами і гілочкою м’яти й подайте як сирне асорті разом з медом. Асорті з овочів може бути у двох варіантах: свіжі і мариновані (консервовані) овочі. Не забудьте про салати – краще, якщо вони будуть легкі, адже в новорічну ніч і без того на столі багато жирної їжі. Наприклад, «Грецький» коштує недорого, а виглядає досить урочисто. Або «Цезарь» – знов-таки з курячим філе.
По-друге, гарячі страви. Не обов’язково купувати дороге м’ясо, адже з однієї лише курятини можна приготувати і котлети, і зрази, і печене, а можна запекти цілу курку. На гарнір подайте картоплю, яка теж може бути і запечена, і відварена, і у вигляді пюре.
По-третє, десерт. А що, як відмовитися від тортиків на ніч і подати мандарини, персики, апельсини?
Рублені котлети з курячого філе
Куряче філе — 2 шт
Майонез — 3 столові ложки
Яйця — 2 шт
Цибуля — 3 шт
Борошно — 3 столові ложки
Сіль, мелений перець — за смаком
Олія — для смаження
Куряче філе і цибулю нарізати дрібними кубиками. Додати яйця, борошно і майонез (можна замінити сметаною). Залишити фарш маринуватися при кімнатній температурі на пів години. Столовою ложкою викладати котлетки на розігріту сковорідку і обсмажити до золотистого кольору на середньому вогні.
А що, як хочеться здивувати гостей багатим столом? Це досить просто зробити! І – зауважте! – доведеться витратити не так вже й багато грошей.
По-перше, придбайте ще одну баночку червоної ікри спеціально для декорування блюд. Звичайно, якщо вам не шкода, ви можете додати червону ікру просто до салату і перемішати, але ваше блюдо буде виглядати набагато вишуканіше, якщо ви розкладете його у порційні тарілки і прикрасите чайною ложкою ікри.
По-друге, м’ясо і риба. Тут вже є де душі розгулятись! З телятини можна зробити стейки, а баранину тушкувати. Не забудьте про соуси: їх можна приготувати на основі вершків або меду з додаванням оливкової олії і французької гірчиці зернятками.
По-третє, фрукти. Прикрасьте ваш стіл свіжими ананасами, а до риби подайте скибочки лайму. Взагалі, будь-яким цитрусовим знайдеться своє місце на новорічному столі.
Стейк із телятини
Телятину можна спочатку замаринувати у червоному вині, але це не обов’язково. Головне – перш ніж покласти м’ясо на сковороду, його обов’язково потрібно обсушити паперовим рушником.
Тепер розігріваєте сковороду, наливаєте небагато олії та на розпечену поверхню викладаємо порційні шматки телятини. Кожен з них обсмажується по 2-3 хвилини з обох боків. Важливо отримати добру скоринку. Далі солите, перчите, посипаєте травами та відправляєте в духовку. Для того щоб стейк не пересмажився, можна попередньо завернути його у фольгу. Якщо вирішуєте замаринувати м’ясо – у вині, соєвому соусі чи іншому маринаді, не забудьте його також обсушити перед смаженням.
Час запікання залежить від того, яку ступінь просмаження ви полюбляєте.
ПОЧИНАЄМО ГОТУВАТИСЬ ДО СВЯТА!
{{'Your monthly payments are new' | translate}}
{{'Borrowing new' | translate}}
{{'borrowed interest new' | translate }}
{{'Total sum ua' | translate }}
{{'Repayment date ua' | translate }}