Кредит для фізособи в Україні: як отримати?

image
07-09-2021
image
07-09-2021

Боротьба за лідерство на українському фінансовому ринку породжує велику кількість відповідних пропозицій. Кредитування стає все більш вигідним, а система оформлення заявок на отримання грошових коштів – все більш простою. Тож не дивно, що на перший план виходять мікрофінансові організації, які можуть надати клієнту позику в найкоротші терміни. До того ж МФО пропонують спрощену схему ідентифікації клієнта і не вимагають такої кількості документів, як традиційний банк. Тут можуть отримати кредит і фізичні, і юридичні особи на однакових умовах.

Куди звернутися?

Довгий час традиційні банки користувалися популярністю, оскільки завоювали авторитет і довіру своїх клієнтів. Але ця популярність зіграла з ними злий жарт: монополізувавши цей сегмент фінансового ринку, банки ввели додаткові платні послуги і додаткові комісії, що істотно збільшувало вартість кредиту.

Інша справа – МФО. Тут немає додаткових нарахувань, і клієнт отримує на руки саме ту суму, яку запитував.

Це швидко?

Прогрес споживчого ринку стає очевидним, якщо порівняти показники попередніх періодів з сьогоденням. Очевидно, що економічні показники фінансового ринку України ростуть, обороти по операціях між фінансовими організаціями та фізичними особами підвищуються. Щодня тисячі клієнтів отримують кредит. Це тому, що на зміну скрупульозного аналізу фінансової історії клієнта прийшли швидкість і точність автоматичних операцій.

Однак банки досі дотримуються колишньої схеми, в зв'язку з чим інтерес до їхніх послуг падає. Звернувшись до банку, клієнт змушений зібрати цілий пакет документів, а після – дочекатися закінчення перевірки і рішення по кредиту, яке не завжди буває схвальним. Таким чином, банк не в змозі надати терміновий кредит.

А ось в МФО отримати грошові кошти можна практично миттєво, при цьому навіть не виходячи з дому. В середньому вся процедура оформлення кредиту від подачі заявки до зарахування грошей на карту займає близько 10 хвилин. Все, що потрібно з документів, – це паспорт і ІПН, а також карта будь-якого українського банку, на яку буде зарахований грошовий переказ.

Які відсотки?

Деякі клієнти звертають увагу на те, що процентна ставка в банках більш комфортна, ніж в МФО. Однак потрібно врахувати, що банк видає в кредит лише великі суми, а значить, загальна сума по процентній ставці буде досить значною. Це обумовлено тим, що банкам невигідно видавати мікрокредити і втрачати прибуток на невеликій процентній ставці.

Інакше йдуть справи з МФО. По-перше, вони видають кредити клієнтам навіть з поганою кредитною історією, чого не робить жоден банк. Це, в свою чергу, підвищує ризик втрати вкладень, який закладається в процентну ставку.

По-друге, МФО, на відміну від банку, отримує невеликий прибуток на процентних ставках, тому що сума кредиту зазвичай не перевищує 15 000 грн, а термін кредитування зовсім короткий.

А найголовніше – це відсутність доплат за обслуговування. МФО перераховує на карту рівно стільки, скільки запросив клієнт.

Крім того, для категорії пільгових клієнтів відсоткова ставка може бути переглянута. В такому випадку змінюються умови офіційного договору.

Це безпечно?

Діяльність кожної офіційної фінансової організації контролюється законодавством України, і вся надана клієнтом фінансова інформація є строго конфіденційною. Таким чином, клієнт захищений від шахрайства і самою МФО, і законами України.

{{ 'take it now' | translate }}

{{ 'how much money? new' | translate }}

{{maxAmount | currencyGel}}

{{ 'For how many days? ua new' | translate }}

{{maxDays}} {{ 'days' | translate }}

{{'the chosen repayment date is in non-working days' | translate}}

{{ 'culcu how long is the terms' | translate }} {{returnDatePlusOneeight | date : "dd/mm/YYYY"}}

{{'Your monthly payments are new' | translate}}

{{'Borrowing new' | translate}}

{{setAmount}}

{{'borrowed interest new' | translate }}

{{setTotalInterest}}

{{'Total sum ua' | translate }}

{{setTotalToPay}}

{{'Repayment date ua' | translate }}

{{returnDate | date : "dd/mm/YYYY"}}